Από την ιστορία στην πράξη

Η δράση των πολιτών ως προϋπόθεση της δημοκρατίας
Εκδότης:
Αιώρα
Έτος:
2009
ISBN:
9789607872654
Σελίδες:
91
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από την ιστορία στην πράξη
Τιμή εκδότη:€10,00
Η τιμή μας: €9,00
Από την ιστορία στην πράξη
Η ομιλία του Χάουαρντ Ζιν στην Αθήνα το Μάιο του 2009 και δύο συνεντεύξεις, στον Κωστή Παπαϊωάννου και στη Σώτη Τριανταφύλλου.

Ο Χάουαρντ Ζιν, άμεσος και ειλικρινής, με βαθιά γνώση της κοινωνικοπολιτικής πραγματικότητας αλλά και με την πεποίθηση ότι "η Ιστορία είναι ένας τρόπος όχι μόνο να κατανοούμε το παρόν αλλά και να δρούμε στο παρόν", διερευνά τη φύση της δημοκρατίας και τη σχέση της με τον πολίτη, εξετάζει τη δύναμη των κοινωνικών κινημάτων, προτείνει την πολιτική ανυπακοή ως κινητήρια δύναμη για κοινωνικές αλλαγές -τονίζοντας όμως ότι κανένας σκοπός δεν δικαιώνει τη βία-, οραματίζεται μια παγκόσμια κοινότητα πέρα από εθνικά σύνορα.

Ακούραστος, μαχητικός και αισιόδοξος, στα 87 του χρόνια, μας θυμίζει ότι η κοινωνική δικαιοσύνη και η ελευθερία κατακτιούνται μέσα από τις καθημερινές επιλογές όλων μας, ότι η δύναμη των λίγων βασίζεται στην αδράνεια των πολλών, ότι μπορούμε και οφείλουμε να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο.
Τίτλος βιβλίου:Από την ιστορία στην πράξη
Υπότιτλος βιβλίου:Η δράση των πολιτών ως προϋπόθεση της δημοκρατίας
Εκδότης:Αιώρα
Συντελεστές βιβλίου:Zinn, Howard, 1922-2010 (Συγγραφέας)
Λασκαράτος, Άρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607872654
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 2009
Σημείωση:Η ομιλία του Χάουαρντ Ζιν στην Αθήνα το Μάιο του 2009 και δύο συνεντεύξεις του, στον Κωστή Παπαϊωάννου και στη Σώτη Τριανταφύλλου.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες