Μήλο ή σοκολάτα

Το δίλημμα της σύγχρονης διατροφής
Εκδότης:
Εκδόσεις Κωσταρά
Έτος:
2012
ISBN:
9789609817820
Σελίδες:
352
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Μήλο ή σοκολάτα
Τιμή εκδότη:€139,34
Η τιμή μας: €125,41
στο καλάθι
Μήλο ή σοκολάτα
Η διατροφή είναι στενά συνδεδεμένη με την ενέργεια, την απόδοση στην εργασία, τη μακροζωία και γενικότερα με την καλή υγεία. Η καλή υγεία δεν είναι ζήτημα τύχης ή θεϊκής παρέμβασης. Χωρίς να υποτιμούνται και άλλοι παράγοντες που μπορούν να συνυπάρχουν (όπως η κληρονομικότητα, ο καθαρός αέρας και η ζωή στο ύπαιθρο, ο ήλιος, η άσκηση, οι υγιεινές συνήθειες, η συναισθηματική ισορροπία, η ανάπαυση, ο καλός ύπνος), η τροφή, η κατάλληλη σε ποιότητα και ανάλογη σε ποσότητα, κτίζει το οικοδόμημα που λέγεται "υγεία", η οποία συνίσταται σε γερά νεύρα, αντοχή, αντίσταση στις ασθένειες, δραστήριο και ζωηρό μυαλό, αισιοδοξία και δύναμη.

Σήμερα η διατροφή δεν έχει ως μοναδικό στόχο να κορέσει το αίσθημα της πείνας και να συντηρήσει τον οργανισμό, αλλά έχει γίνει τέρψη οπτική, γευστική και συναισθηματική. Για να κατανοηθούν καλύτερα τα διατροφικά ζητήματα θα πρέπει να τονιστεί η διαφορά που υπάρχει μεταξύ τροφής και διατροφής, που πολύ συχνά συγχέονται. Οι όροι χορτάτος και καλά διατρεφόμενος δεν είναι ταυτόσημοι. Ο χορτασμός αφορά στην ποσότητα, το αίσθημα κορεσμού, ενώ η καλή και ισορροπημένη διατροφή προϋποθέτει, πέρα από την απαιτούμενη ποσότητα, την ποιότητα της τροφής που είναι απαραίτητη στον οργανισμό.

Με στόχο την καλύτερη ενημέρωση του αναγνώστη, το παρόν βιβλίο άντλησε πληροφορίες από τις σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις γύρω από τη δυναμική των τροφών. Παράλληλα, προσπάθησε να αξιοποιήσει τις νέες αντιλήψεις του 20ου αιώνα, που αποδεικνύονται η συναρπαστικότερη στιγμή στον κόσμο της διατροφής, τα οφέλη των οποίων ανήκουν σε όλους μας.
Τίτλος βιβλίου:Μήλο ή σοκολάτα
Υπότιτλος βιβλίου:Το δίλημμα της σύγχρονης διατροφής
Εκδότης:Εκδόσεις Κωσταρά
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Πελεγρίνης, Νικόλας (Συγγραφέας)
Τζόκα Βασιλική (Συγγραφέας)
Αποστολόπουλος, Απ. (Συγγραφέας)
Σχίζας, Αθανάσιος (Συγγραφέας)
Μπότση, Δήμητρα (Συγγραφέας)
Βισότζκι, Νάνσι (Συγγραφέας)
Μπαριάμη, Τζένη (Μεταφραστής)
Παπαζαχαρίας, Ηλίας (Μεταφραστής)
Μανταίου, Μερόπη (Επιμελητής)
Fleetwood, Jenni (Επιμελητής)
Chicks, Evans (Επιμελητής)
ISBN:9789609817820
Στοιχεία έκδοσης: 2012
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες