Το μυστηριώδες παραβάν

Μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας: Με δέκα τέσσερεις εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με κινέζικη τεχνοτροπία
Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
1997
ISBN:
9789603102298
Σελίδες:
238
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το μυστηριώδες παραβάν
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το μυστηριώδες παραβάν
Κίνα 665 μ.Χ. Μετά το τέλος μιας σύσκεψης στο Επαρχείο, ο Δικαστής Τι, έχοντας άδεια μιας εβδομάδας, κατευθύνεται στο Γουέι-πινγκ. Η γνωριμία του με τον τοπικό επίτροπο θα τον βάλει σε σκέψεις· ενώ πίστευε ότι ο συνάδελφός του θα τον υποδεχόταν θερμά, ο Τι συναντά έναν άνθρωπο πολύ θλιμμένο... Και τότε μαθεύεται ότι η γυναίκα του επιτρόπου απήχθη και θανατώθηκε με μαχαίρι, ενώ ο ίδιος χάνει σιγά σιγά τα λογικά του.

Ο Δικαστής Τι, ο τριανταπεντάχρονος Σέρλοκ Χολμς της Αρχαίας Κίνας, συνοδευόμενος από τον εύσωμο υπαστυνόμο του Τσιάο Τάι, ξεκινάει μια περίεργη περίοδο διακοπών και εργασίας. Βλέπουμε τον Μαιγκρέ της Δυναστείας Τανγκ να ζει ινκόγνιτο σ' ένα άντρο παλιανθρώπων και εκδιδομένων γυναικών -αναμεμιγμένων σε οικονομικό σκάνδαλο, απάτη και φόνο- και να προβληματίζεται με ένα παραβάν, λουστραρισμένο με λάκα, που έχει παραποιηθεί με τον πιο δυσοίωνο τρόπο.
Τίτλος βιβλίου:Το μυστηριώδες παραβάν
Υπότιτλος βιβλίου:Μια κινέζικη αστυνομική ιστορία βασισμένη σε αυθεντικές υποθέσεις της αρχαίας Κίνας: Με δέκα τέσσερεις εικόνες σχεδιασμένες από τον συγγραφέα με κινέζικη τεχνοτροπία
Τίτλος πρωτότυπου:The Lacquer Screen
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Van Gulik Robert (Συγγραφέας)
Ζάχου, Ντίντα (Μεταφραστής)
Van Gulik Robert (Εικονογράφος)
ISBN:9789603102298
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1997
Σημείωση:Η μετάφραση έγινε από το αγγλικό πρωτότυπο. Οι τίτλοι των κεφαλαίων και το χρονολόγιο ακολούθησαν τη γαλλική μετάφραση του μυθιστορήματος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες