Το φάντασμα στο άτομο

Μια συζήτηση για τα μυστήρια της κβαντικής φυσικής
Εκδότης:
Σύναλμα
Έτος:
1997
ISBN:
9789607578044
Σελίδες:
168
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το φάντασμα στο άτομο
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Το φάντασμα στο άτομο
"Όποιος δεν συγκλονίστηκε από την κβαντική θεωρία, δεν την έχει κατανοήσει. Αυτό το απόφθεγμα του Νηλς Μπορ δείχνει καθαρά την τεράστια σύγκρουση της κβαντικής θεωρίας με την κλασική φυσική και τη ριζική αλλαγή της επιστημονικής εικόνας για τη σχέση του ανθρώπου με τον εξωτερικό κόσμο."

Στη σύγχρονη φυσική επιστήμη δεσπόζει η κβαντική φυσική η οποία γεννήθηκε στο πρώτο τέταρτο αυτού του αιώνα· κι όμως, αυτή η τέλεια καταξιωμένη θεωρία είναι χτισμένη σε θεμέλια που φαίνεται να αψηφούν τον κοινό νου. Η ερμηνεία της κβαντικής θεωρίας και η επιχειρούμενη επίλυση των παραδόξων της παραμένουν άκρως επίμαχα ζητήματα τα οποία αναζωπυρώθηκαν με το ενδιαφέρον που προκάλεσε το αποτέλεσμα ενός πειράματος - κλειδιού το 1982. Το πείραμα του Aspect φαίνεται πως αντικρούει μια για πάντα τη φημισμένη ρήση του Αϊνστάιν ότι "ο Θεός δεν παίζει ζάρια με το Σύμπαν" και επικυρώνει τον μη ντετερμινιστικό χαρακτήρα του κβαντομηχανικού φορμαλισμού.
Αυτό το βιβλίο βασίστηκε στα χειρόγραφα ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που πήρε ο Paul Davies από οκτώ διακεκριμένους φυσικούς που έχουν ασχοληθεί ενεργά με τον έλεγχο της κβαντομηχανικής και των φιλοσοφικών της προεκτάσεων. Επίσης περιλαμβάνει μια συνοπτική, αλλά κρυστάλλινη εισαγωγή του Paul Davies στην κβαντική θεωρία, στα παράδοξα και στους γρίφους της και στις διάφορες προσπάθειες για την κατανόηση των φιλοσοφικών της επιπτώσεων. Το βιβλίο θα συναρπάσει τόσο επαγγελματίες φυσικούς, φιλοσόφους, όσο και το πλατύ κοινό, παρόλο που ασχολείται με ένα θέμα που ανήκει στο χώρο της σύγχρονης επιστημονικής έρευνας.
Τίτλος βιβλίου:Το φάντασμα στο άτομο
Υπότιτλος βιβλίου:Μια συζήτηση για τα μυστήρια της κβαντικής φυσικής
Τίτλος πρωτότυπου:The ghost in the atom
Εκδότης:Σύναλμα
Συντελεστές βιβλίου:Brown, J. R. (Συγγραφέας)
Davies, Paul (Συγγραφέας)
Μπονάτσος, Δημήτριος (Μεταφραστής)
ISBN:9789607578044
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Σημείωση:Βιβλίο βασισμένο στα χειρόγραφα ραδιοφωνικών συνεντεύξεων που πήρε ο Paul Davies από οκτώ διακεκριμένους φυσικούς :Aspect, A. - .Bell, J. -. Wheeler, J. -. Peierls, R. -. Deutsch, D. κ.ά
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες