Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση

Εκδότης:
Παπαζήσης
Έτος:
2002
ISBN:
9789600212709
Σελίδες:
470
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση
Τιμή εκδότη:€36,04
Η τιμή μας: €32,44
στο καλάθι
Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο τόσο για τους φοιτητές της ψυχολογίας όσο και για τους επαγγελματίες ψυχολόγους, καθώς πληροφορεί αναλυτικά για τον τομέα της Ψυχομετρίας και της Ψυχολογικής Αξιολόγησης. Η κατασκευή ενός επιτυχημένου ψυχολογικού τεστ βασίζεται στη σωστή στάθμιση και τις ικανοποιητικές ψυχομετρικές του ιδιότητες. Η αποτελεσματική χρήση των τεστ απαιτεί ένα βασικό επίπεδο εξοικείωσης με την κατασκευή τους.
Η συγγραφέας εξηγεί όσο το δυνατόν πιο απλά ευρέως χρησιμοποιούμενες έννοιες και διαδικασίες της ψυχομετρίας. Αναφέρεται διεξοδικά στα πιο αντιπροσωπευτικά τεστ πολλών κλάδων της ψυχολογίας όπως ο γνωστικός, ο εξελικτικός, ο εκπαιδευτικός, ο νευροψυχολογικός και ο κλινικός.
Καθώς η σωστή χρήση των τεστ προϋποθέτει γνώσεις και σεβασμό στους κοινωνικούς και δεοντολογικούς κώδικες που αφορούν την εφαρμογή τους, ένα ολόκληρο κεφάλαιο αφιερώθηκε στα θέματα αυτά.
Εφόσον η ψυχολογία θεωρείται η επιστήμη της συμπεριφοράς, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι να αξιολογήσουμε ποσοτικά τις παρατηρήσεις μας. Τα ψυχολογικά τεστ είναι τα πρωταρχικά εργαλεία που διαθέτουμε για αυτόν το σκοπό.
[...]
Τίτλος βιβλίου:Ψυχομετρία και ψυχολογική αξιολόγηση
Εκδότης:Παπαζήσης
Συντελεστές βιβλίου:Κουλάκογλου, Καρίνα (Συγγραφέας)
Ατσάρου, Αναστασία (Επιμελητής)
ISBN:9789600212709
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες