Φυσική

Θερμότητα, ηλεκτρισμός
Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
1998
ISBN:
9789604314423
Σελίδες:
349
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φυσική
Τιμή εκδότη:€26,50
Η τιμή μας: €23,85
Φυσική
Η τέταρτη έκδοση του βιβλίου «Φυσική – Θερμότητα – Ηλεκτρισμός» συμπίπτει με τη συμπλήρωση είκοσι χρόνων από την πρώτη έκδοση του. Συμπίπτει όμως και με το θλιβερό γεγονός του αδόκητου θανάτου του συναδέλφου, φίλου και συνεργάτη Γιώργου Μπλέρη, με τον οποίο είχαμε συνεργαστεί στην ενότητα της Θερμότητας κατά την πρώτη έκδοση του βιβλίου. Θέλω από τη θέση αυτή, δημόσια να εκφράσω τη θλίψη μου για το χαμό του Γιώργου.
Η παρούσα έκδοση του βιβλίου ακολουθεί τη μορφή των προηγουμένων εκδόσεων. Πέρα όμως από τις συνήθεις διορθώσεις και βελτιώσεις υπάρχουν οι εξής αλλαγές. Αφαιρέθηκε το κεφάλαιο 5 «Μετασχηματισμοί Φάσεων», με το σκεπτικό ότι το σύντομο περιεχόμενο του και οι αντίστοιχες έννοιες διδάσκονται στους φοιτητές με πληρότητα σε άλλο ειδικότερο μάθημα και περιέχονται βεβαίως στα προς τούτο ειδικά βιβλία. Έτσι στη νέα έκδοση το κεφάλαιο 5 είναι η «Θερμική Ακτινοβολία των Σωμάτων». Οι σχετικές παράγραφοι που υπήρχαν στο κεφάλαιο 4 αφαιρέθηκαν, ενώ η ανάπτυξη του θέματος στο κεφάλαιο 5 είναι πλέον πλήρης και ολοκληρωμένη. Επίσης η παράγραφος 11.6 ξαναγράφτηκε έτσι ώστε να περιέχεται η πλήρης ανάπτυξη της θεωρίας του Langevin για τον παραμαγνητισμό. Ακόμη τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε το παράρτημα Π5.
Θα επαναλάβω εδώ, ότι η όλη φιλοσοφία και οι σκοποί του βιβλίου εξακολουθούν να παραμένουν οι ίδιοι. Στο σημείο αυτό, μπορώ να παραπέμψω, όσους ενδιαφέρονται, στον πρόλογο του αντίστοιχου βιβλίου «Φυσική – Εισαγωγή στη Μηχανική». Θέλω να πιστεύω ότι τα δύο αυτά βιβλία, μαζί με τα αντίστοιχα βιβλία μου των προβλημάτων, αποτελούν σημαντική συμβολή στην ελληνική βιβλιογραφία της Φυσικής.
Τίτλος βιβλίου:Φυσική
Υπότιτλος βιβλίου:Θερμότητα, ηλεκτρισμός
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Μπλέρης, Γεώργιος Λ. (Συγγραφέας)
Κυριάκος, Δημήτριος Σ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604314423
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 1998, 4η έκδοση
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Φυσική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες