Η αρχαία Ρίθυμνα
Το βιβλίο αυτό εξετάζει την αρχαία Ρίθυμνα, δηλαδή τα ιστορικά στοιχεία της πόλεως από τους αρχαιοτάτους χρόνους μέχρι την Βενετοκρατία. Ολόκληρο το χρονικό αυτό διάστημα το δεχόμαστε ως πρώτη περίοδο της ιστορίας του Ρεθύμνου. Την δεύτερη περίοδο θα αποτελέσουν οι χρόνοι από την Βενετοκρατία μέχρι τις μέρες μας -στους οποίους ανήκει το νεότερο και το νεότατο Ρέθυμνο-, που η έρευνά τους θα μας απασχολήσει στο μέλλον. Ειδικότερα, στην πρώτη περίοδο που εξετάζεται εδώ, έχει θέση κάθε πληροφορία από την Προελληνική, την Ελληνική, τη Ρωμαϊκή, α΄ Βυζαντινή, Αραβική και β΄ Βυζαντινή εποχή, ενώ στη δεύτερη περίοδο κάθε πληροφορία των Βενετικών ή των Τουρκικών χρόνων και ακόμη, αν θέλουμε, ό,τι είναι σχετικό με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα εδώ κατά τον τελευταίο Παγκόσμιο Πόλεμο και την ξενική Κατοχή.
[...]
Τίτλος βιβλίου: | Η αρχαία Ρίθυμνα |
---|
Εκδότης: | Μίτος |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Καλοκύρης, Κωνσταντίνος Δ. (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789607857019 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 1998 | Διαστάσεις: | 22x23 |
---|
Κατηγορίες: | Ιστορία > Ελληνική Ιστορία |

Φριγγής Αντώνης Σ.
Ο Αντώνης Φριγγής γεννήθηκε στη Μήθυμνα της Λέσβου, όπου και τελείωσε το Δημοτικό. Μετά μετακόμισε στην Αθήνα, όπου τελείωσε το Γυμνάσιο και το Λύκειο. Ασχολήθηκε με την Ανάλυση και τον Προγραμματισμό Εμπορικών-Ναυτιλιακών Εφαρμογών ως στέλεχος μεγάλης Ναυτιλιακής εταιρείας. Τώρα, είναι στέλεχος στην ασφαλιστική βιομηχανία. Είναι παντρεμένος με την αρχαιολόγο και φιλόλογο Παπαϊωάννου Μαρία και έχουν μια κόρη, την Εύα.
Συμμετέχει σε αγώνες για κοινωνική δικαιοσύνη και υπήρξε ανεξάρτητος υποψήφιος σε τριτοβάθμια οργάνωση, καθώς επίσης έχει και δράση εθελοντική. Τα Ενθυμήματα ενός μικρού Μηθυμναίου είναι η πρώτη του συγγραφική απόπειρα.
(Πηγή: "24γράμματα", 2023)