Σίκινος

Αναμνήσεις από την εξορία 1936-1941
Εκδότης:
Οδυσσέας
Έτος:
1996
ISBN:
9789602102855
Σελίδες:
158
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σίκινος
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σίκινος
Όταν άρχισε η επίθεση της φασιστικής Ιταλίας, εμείς, οι εξόριστοι κομμουνιστές στη Σίκινο, δεν είχαμε καμιά απολύτως επικοινωνία με το παράνομο τότε, σχεδόν διαλυμένο ΚΚΕ. Ούτε με τον έξω κόσμο, ούτε με τα σπίτια μας. Μόνοι μας, από την πρώτη στιγμή ταχθήκαμε ανεπιφύλαχτα κι ομόφωνα κατά της φασιστικής εισβολής. Με υπομνήματα και τηλεγραφήματα προς την κυβέρνηση διεκδικούμε την άμεση συμμετοχή μας στον πόλεμο, για να αποκρούσουμε τους φασίστες επιδρομείς. Ζητάμε να μας μεταφέρουν στην πρώτη γραμμή του μετώπου, για να πολεμήσουμε για την πατρίδα. Επιμένουμε στο αίτημά μας με αλλεπάλληλα υπομνήματα και τηλεγραφήματα. Μαζί με το λαό και τις τοπικές αρχές, μετέχουμε στην πάνδημη δέηση που έγινε στην εκκλησία της Παντάνασσας. Παίρνουμε μέρος ακόμα και στο κατευόδιο των παλικαριών που έφευγαν για το μέτωπο. Μαζί με τους συγγενείς και συμπατριώτες τους ενώνουμε και τη δικιά μας συγκίνηση και τις δικές μας ευχές.
Εμάς, όλοι, ανεξάρτητα από πολιτικές πεποιθήσεις, μας έβλεπαν με μεγάλη συμπάθεια και πρόδηλη εγκαρδιότητα.
Ο Μεταξάς όμως και ο βασιλιάς όχι μόνο απέρριψαν το αίτημά μας αλλά ζήτησαν να υποβάλουμε και δηλώσεις μετανοίας! Την απάντησή τους την αποδοκίμασαν όλοι, ακόμα και οι χωροφύλακες...
Πού να ήξεραν τότε ότι η δικτατορία θα διαπράξει και το έγκλημα να παραδώσει στους χιτλεροφασίστες τους έλληνες κρατούμενούς της... Οι περισσότεροι από αυτούς βρήκαν το θάνατο από τα εκτελεστικά αποσπάσματα των κατακτητών.
Τίτλος βιβλίου:Σίκινος
Υπότιτλος βιβλίου:Αναμνήσεις από την εξορία 1936-1941
Εκδότης:Οδυσσέας
Συντελεστές βιβλίου:Τσακίρης, Κυριάκος (Συγγραφέας)
Τσακίρης, Κυριάκος (Εικονογράφος)
ISBN:9789602102855
Στοιχεία έκδοσης:Δεκέμβριος 1996
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες