Στοιχεία οινολογίας

Η τέχνη του οινοχόου
Εκδότης:
Le Monde / Les Livres du Tourisme
Έτος:
2008
ISBN:
9789608382138
Σελίδες:
264
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στοιχεία οινολογίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Στοιχεία οινολογίας
Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Les Livres du Tourisme το νέο βιβλίο με τίτλο "Στοιχεία Οινολογίας: H τέχνη του οινοχόου". Πρόκειται για ένα βιβλίο που μας μυεί στα μυστικά του κρασιού περιγράφοντάς μας όλη την πορεία που αυτό ακολουθεί, από το αμπέλι μέχρι να φτάσει στο ποτήρι μας.

Παρόλο που όλοι καταναλώνουμε συχνά κρασί, λίγοι από μας γνωρίζουν πραγματικά γι' αυτό το προϊόν. Κι αυτό γιατί όσο οικείο και απλό μας φαίνεται, τόσο πολύπλοκο και δύσκολο είναι τελικά να φτιάξουμε και να εκτιμήσουμε ένα καλό κρασί.

Το "Στοιχεία Οινολογίας: H τέχνη του οινοχόου", σκοπό έχει να καταγράψει και να μεταδώσει όλη την απαραίτητη γνώση που διαμορφώνει την οινική κουλτούρα σε επαγγελματίες κι ερασιτέχνες του κρασιού.

Αποτελείται από 12 κεφάλαια αφιερωμένα στην αμπελουργία, την παραλαβή της πρώτης ύλης, τις ποικιλίες σταφυλιών, την οινολογία, τις κατηγορίες και τύπους κρασιών, καθώς και τον οργανοληπτικό έλεγχο, τα καθήκοντα του οινοχόου, τη δημιουργία και διαχείριση κάβας, την προώθηση και τις πωλήσεις του κρασιού.

Στο τελευταίο κεφάλαιο γίνεται λόγος για τη διατροφική αξία του κρασιού, προτείνονται αρμονικοί συνδυασμοί φαγητού - κρασιού, καθώς και πολύτιμες συμβουλές για κάθε μας γεύμα.

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους όσους αγαπούν το κρασί και γοητεύονται από το μαγικό του κόσμο, επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες. Στην υγειά σας !!!
Τίτλος βιβλίου:Στοιχεία οινολογίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η τέχνη του οινοχόου
Εκδότης:Le Monde / Les Livres du Tourisme
Συντελεστές βιβλίου:Τζίτζη, Μαρία (Συγγραφέας)
Κυπαρισσίου, Πάρις (Συγγραφέας)
ISBN:9789608382138
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Κατηγορίες:Υγεία - Διατροφή > Διατροφή, Διαιτητική
Μαγειρική > Κρασί, Ποτά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες