Αρχέτυπα του θηλυκού

Εκδότης:
Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Έτος:
2008
ISBN:
9789609831826
Σελίδες:
74
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Αρχέτυπα του θηλυκού
Τιμή εκδότη:€14,93
Η τιμή μας: €13,44
στο καλάθι
Αρχέτυπα του θηλυκού
"Όταν κάποια εποχή συμμετείχα σε ένα κύκλο μαθημάτων, μας ζητήθηκε να δημιουργήσουμε νοερά την εικόνα ενός ψυχικού εργαστηρίου και να επινοήσουμε δύο συμβούλους. Στη σκέψη μου εμφανίστηκαν η εικόνα του σοφού γέροντα με την άσπρη κελεμπία που ακουμπάει σε μπαστούνι και η εικόνα του μικρού πρίγκιπα. Με τον καιρό άρχισα να αναρωτιέμαι γιατί δεν είχα επινοήσει καμία εικόνα θηλυκή. Ποια χαρακτηριστικά και ποιες ιδιότητες αντιπροσωπεύει για μένα το θηλυκό γένος; Ποιες είναι οι εικόνες του θηλυκού που υπάρχουν μέσα στη δική μου την ψυχή; Όχι εκείνες που με έμαθαν να έχω, αλλά οι πραγματικά δικές μου. Για να μπορέσω να βγάλω στο φως αυτές τις εικόνες έπρεπε πρώτα να ερευνήσω την εικόνα του θηλυκού μέσα στον χρόνο. Ξεκίνησα την έρευνά μου μέσα από τη μυθολογία και τη θρησκεία, που θεωρούνται καθρέφτες του ασυνείδητου, ώστε να βρω τις συλλογικές και αρχετυπικές εικόνες του θηλυκού. [...]"

Ιωάννα Ράλλη

Η Ιωάννα Ράλλη είναι φωτογράφος, γραφίστας και εικονογράφος. Η δουλειά της μεταλλάσσεται παίρνοντας διάφορες μορφές, ενώ έχει παρουσιαστεί διεθνώς μέσα από εκθέσεις και δημοσιεύσεις.
Στη νέα της δουλειά η καλλιτέχνις δημιουργεί έναν στημένο περιβάλλοντα χώρο και τον αποτυπώνει δυναμικά με χρώμα στις φωτογραφίες της. Οι γυναικείες μορφές που συμμετέχουν, φίλες, γνωστές και άγνωστες, παίρνουν τίτλο και ρόλο και παρουσιάζονται σαν αρχέτυπες εικόνες του θηλυκού.
Αφετηρία της είναι η αναζήτηση των συλλογικών και αρχετυπικών εικόνων του θηλυκού στη μυθολογία και τη θρησκεία, που θεωρούνται οι καθρέφτες του ασυνείδητου. Μέσα από τα αρχέτυπα αυτά, εμπνέεται και οδηγείται τελικά στο σκοπό της αναζήτησής της που είναι η εύρεση των εικόνων του θηλυκού που υπάρχουν μέσα της.

Το βιβλίο είναι δίγλωσσο και εκδόθηκε με την ευκαιρία της έκθεσης της Ιωάννας Ράλλη στην αίθουσα τέχνης "Νέες Μορφές", στο πλαίσιο του Athens Photo Festival 2008.
Τίτλος βιβλίου:Αρχέτυπα του θηλυκού
Εκδότης:Cube Art Editions [ Κύβος Εκδόσεις Τέχνης ]
Συντελεστές βιβλίου:Ράλλη, Ιωάννα (Συγγραφέας)
Αγγελάκη - Ρουκ Κατερίνα (Μεταφραστής)
Συριοπούλου, Ανίτα (Μεταφραστής)
Ράλλη, Ιωάννα (Φωτογράφος)
Σαρόγλου, Ελένη (Επιμελητής)
ISBN:9789609831826
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 2008
Σημείωση:Κατάλογος έκθεσης στην αίθουσα τέχνης "Νέες Μορφές" τον Οκτώβριο του 2008, στο πλαίσιο του Athens Photo Festival.
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Φωτογραφία
Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Ιστορία της Τέχνης
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες