Ο Διαφωτισμός

Μια αποτίμηση για τις παραδοχές, τις θέσεις και τις αξίες του
Εκδότης:
Εκδόσεις Παπαζήση
Έτος:
1995
ISBN:
9789600211122
Σελίδες:
326
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο Διαφωτισμός
Τιμή εκδότη:€21,20
Η τιμή μας: €19,08
Ο Διαφωτισμός
Εξοπλισμένοι με τις ιδέες της επιστημονικής επανάστασης, οι άνθρωποι του διαφωτισμού ξεκίνησαν αποφασισμένοι να ελευθερώσουν το ανθρώπινο γένος από το γερασμένο κουκούλι της απαισιοδοξίας και της πρόληψης και να θεμελιώσουν έναν πιο λογικό κόσμο ανοιχτό στο πείραμα και στην πρόοδο.

Ήδη το 1760 αυτή η αισιοδοξία για τον άνθρωπο και την κοινωνία είχε σχεδόν εξανεμισθεί. Στα έργα του Rousseau, του Kant και του Goethe μια νέα εσωτερική φωνή ήταν ευδιάκριτη και μια συνείδηση της μοναδικότητας του ατόμου που είχε διαφύγει από τους πιο βέβαιους για τον εαυτό τους προκατόχους τους. Η περίοδος καθορίστηκε από την επαναστατική κρίση και την άνοδο του Ρομαντισμού.

Ο Norman Hampson σ' αυτό το βιβλίο παρακολουθεί συγκεκριμένα επίμαχα θέματα του Διαφωτισμού και περιγράφει το κοινωνικό και πολιτικό κλίμα της εποχής, όπου οι ιδέες μπορούσαν να ταξιδέψουν από τα σαλόνια του Παρισιού στην αυλή της Αικατερίνης της Μεγάλης - αλλά δυσκολότερα από έναν κύριο στον υπηρέτη του. Σε τόσο σύνθετα ζητήματα όπως ο ρόλος των ιδεών στην "άνοδο της μεσαίας τάξης" παρέχει μια νέα και ρεαλιστική προσέγγιση συνδέοντας την πνευματική και κοινωνική ιστορία.
Τίτλος βιβλίου:Ο Διαφωτισμός
Υπότιτλος βιβλίου:Μια αποτίμηση για τις παραδοχές, τις θέσεις και τις αξίες του
Εκδότης:Εκδόσεις Παπαζήση
Συντελεστές βιβλίου:Hampson, Norman (Συγγραφέας)
Μπεχλικούδη, Δήμητρα Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789600211122
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 1995
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Φιλοσοφία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες