Εικόνες στο ύψος της ζωής
Πρόκειται για ένα βιβλίο ξεχωριστό καμωμένο με τον μοναδικό τρόπο του γνωστού συγγραφέα και ζωγράφου στις καλύτερές του στιγμές. Ενα βιβλίο όπου ποιήματα και δραστικά μικρά πεζά εναλάσσονται με ζωγραφιές. Ζωγραφιές αναπάντεχες και αινιγματικές-γεμάτες χιούμορ και ποιητικότητα και κείμενα πικρά που μοιάζουν με εικόνες στο ύψος της ζωής: κάτι σαν σημειώματα, ας πούμε, αφημένα σε διάφορα σημεία του σπιτιού για να τα βρούμε μετά από καιρό και να θυμηθούμε πως η ζωή πολύ συχνά είναι μονάχα η συνήθειά της κι όπου βρεθεί αφήνει ψιχουλάκια: κάτι σημάδια ασήμαντα αφήνει κάθε τόσο για να μη χαθεί γι αυτό και ζει ακόμη.
Ένα βιβλίο χαρμολύπης -σαν μια υπέροχη εκδρομή στα καθημερινά αλλά ανέκαθεν άγνωστα ετούτης της ζωής.
Τίτλος βιβλίου: | Εικόνες στο ύψος της ζωής |
---|
Εκδότης: | Νεφέλη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Χουλιαράς, Νίκος, 1940-2015 (Συγγραφέας) Χουλιαράς, Νίκος, 1940-2015 (Εικονογράφος)
|
ISBN: | 9789602115268 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2000 | Διαστάσεις: | 24x17 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση |
Κυριτσόπουλος, Αλέξης
Γεννήθηκε στην Αθήνα αλλά γνώρισε τη ζωγραφική στο Παρίσι. Η ζωγραφική του φιλοξενείται σε γκαλερί, σε βιβλία, δίσκους βινυλίου, CD και αφίσες. Έχει ζωγραφίσει μουσικά θεάματα και έχει δημιουργήσει "κινούμενη ζωγραφική", ή αλλιώς κινούμενα σχέδια. Μερικές φορές γράφει και ζωγραφίζει δικά του βιβλία. Άλλες πάλι ζωγραφίζει βιβλία που έχουν γράψει άλλοι. Εκτός λοιπόν από τις ατομικές του εκθέσεις (Γκαλερί Σκουφά, Ζουμπουλάκη, Άστρα, Άνεμος) και από κάποιες ομαδικές στις οποίες συμμετέχει, η ζωγραφική του βρίσκεται στα βιβλία του:
- Παραμύθι με τα χρώματα
- Ένα παραμυθάκι για χειμώνα και καλοκαίρι
- Άσπρο άλογο (εκδ. Κέρδος)
- Έλα, μάτια μου, στολίσου (εκδ. Άγρα).
Συνεργάζεται με τον Στέλιο Ράμφο για τα βιβλία του και με τον Διονύση Σαββόπουλο για τα μουσικά θεάματα (Αχαρνείς, Κούρεμα, Σαββόραμα), τους δίσκους και τα CD του. Ζωγραφίζει για τη μουσική του Νίκου Ξυδάκη (εξώφυλλα δίσκων, CD και αφίσες). Έχει επίσης ζωγραφίσει Τα παράλογα του Μάνου Χατζιδάκι. Ζωγραφίζει για το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (Ο Πέτρος κι ο λύκος, Σαββόραμα, Λυσιστράτη). Συνεργάζεται με την καθηγήτρια Βάσω Τοκατλίδου (τμήμα Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Α. Π. Θ.) για το graphic concept και την εικονογράφηση γαλλικών εκπαιδευτικών βιβλίων.