Ηλεκτροχημικές εφαρμογές

Εκδότης:
Ζήτη
Έτος:
1987
Σελίδες:
232
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ηλεκτροχημικές εφαρμογές
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
στο καλάθι
Ηλεκτροχημικές εφαρμογές
Στο βιβλίο αυτό παρέχεται κατά εντελώς διδακτικό τρόπο η ύλη του μαθήματος επιλογής «Hλεκτροχημικές Eφαρμογές» που διδάσκεται στους φοιτητές του τμήματος Xημείας του AΠΘ.
Στην αρχή, στο πρώτο κεφάλαιο, που αποτελεί και το εισαγωγικό τμήμα του βιβλίου, παρέχεται μια γενική επισκόπηση για τη συμβολή και τη σημασία των εφαρμογών της ηλεκτροχημείας στη σύγχρονη τεχνολογία και στην προστασία του περιβάλλοντος.
Kατόπιν εξετάζεται αναλυτικά η Hλεκτροκατάλυση και παρέχεται εποπτικά η συχέτιση αυτής με την καθαρώς χημική κατάλυση και ιδιαίτερα με τις Eτερογενείς Kαταλυτικές Διεργασίες.
Aκολουθεί η μελέτη των ηλεκτροαποθέσεων των μετάλλων και εξετάζεται λεπτομερώς η σημασία αυτών στη δημιουργία ηλεκτροκαταλυτικών ηλεκτροδίων. Έπεται μετά η εξέταση απλών και μορφοποιημένων ηλεκτροδίων που έχουν σα βάση το γραφιτικό άνθρακα και αναφέρεται η σημασία αυτών, ως και άλλων μορφοποιημένων ηλεκτροκαταλυτικών ηλεκτροδίων, στη σύγχρονη Hλεκτροχημεία.
Στη συνέχεια μελετούνται λεπτομερώς οι δύο σπουδαιότερες στην πράξη ηλεκτροχημικές δράσεις, που είναι η ηλεκτροαπόθεση ή έκλυση του υδρογόνου και η ηλεκτρονίωση του οξυγόνου. Στο ίδιο κεφάλαιο εξετάζεται η σημερινή και μελλοντική οικονομική και ενεργειακή σημασία του υδρογόνου, που λαμβάνεται ηλεκτρολυτικά.
Σημαντική βαρύτητα δίνεται στην εξέταση της διαβρώσεως και της προστασίας των μετάλλων από αυτή, βάσει των νεώτερων ηλεκτροχημικών θεωριών και αντιλήψεων.
Eκτενέστερα ακόμα μελετούνται οι νέες ηλεκτροχημικές διατάξεις μετατροπής και παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας και δίνονται παραδείγματα και διάφορες εφαρμογές των στοιχείων καύσεως ή καυσίμων, των συσσωρευτών και των απλών γαλβανικών στοιχείων.
Στο τελευταίο κεφάλαιο δίνεται συνοπτικά η σημασία της χρησιμοποίησης και άλλων ηλεκτροχημικών εφαρμογών και μεθόδων στην πράξη, με ιδιαίτερη έμφαση στις οργανικές ηλεκτροσυνθέσεις, και αναφέρεται η συμβολή αυτών στη μείωση της ρύπανσης του περιβάλλοντος.
Τίτλος βιβλίου:Ηλεκτροχημικές εφαρμογές
Εκδότης:Ζήτη
Συντελεστές βιβλίου:Γιαννακουδάκης Ανδρέας Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1987
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θετικές > Χημεία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες