Η μάνα στη δημοτική μας ποίηση

Ιστορική, φιλολογική μελέτη
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
1997
ISBN:
9789608523944
Σελίδες:
112
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η μάνα στη δημοτική μας ποίηση
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
Η μάνα στη δημοτική μας ποίηση
[...] Αρχικά, ως μια μικρή δοκιμιογραφική μελέτη με τον τίτλο "Η μάνα στο δημοτικό τραγούδι", που αναφερόταν στο νεότερο δημοτικό, είχε δημοσιευθεί το 1953 σε πέντε μεγάλες συνέχειες στην εφημερίδα "Πελοπόννησος" της Πάτρας. Το 1958 εκδόθηκε το Α΄μέρος, διευρυμένο, με τον τίτλο "Η μάνα στη δημοτική μας ποίηση", ενώ το 1962 είδε το φως της δημοσιότητας και το Β΄μέρος που αναφερόταν στα τραγούδια του Ακριτικού Κύκλου. Οι δυο αυτές μικρές μελέτες είχαν αποσπάσει τότε τα πιο ευμενή σχόλια της κριτικής.

Σήμερα αυτές, ενωμένες σ' έναν τόμο και επαυξημένες με ενδιαφέρουσες περικοπές και αναλύσεις κι άλλων τραγουδιών και διάφορα νεότερα στοιχεία, παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Οι δυο ενότητες της εργασίας αυτής, αντικατοπτρίζουν δυο διαφορετικούς, θα 'λεγε κανείς, κόσμους, δυο ξεχωριστές εποχές κι αποκαλύπτουν τις κοσμοθεωρητικές αντιλήψεις του λαού μας, μέσα στη μακρόσυρτη διαδρομή των αιώνων.

Η εργασία αυτή, όπως παρατηρεί κανείς, κινείται μέσα σε δυο ευαίσθητους πόλους: στη μάνα και στο δημοτικό τραγούδι, όπου μέσα από αυτό προβάλλει η πολύμορφη προσφορά της στη ζωή του λαούς μας, όπως και η μεγάλη εθνικοκοινωνική της αποστολή!

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Η μάνα στη δημοτική μας ποίηση
Υπότιτλος βιβλίου:Ιστορική, φιλολογική μελέτη
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Μπούτσικας, Ανδρέας Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608523944
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Σημείωση:Προλογικά: Δημήτρης Σιατόπουλος.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες