Ο άνθρωπος για τον εαυτό του

Έρευνα στην ψυχολογία της ηθικής
Εκδότης:
Μπουκουμάνης
Έτος:
1974
Σελίδες:
315
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο άνθρωπος για τον εαυτό του
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο άνθρωπος για τον εαυτό του
Μια βασική πλευρά της σύγχυσης που επικρατεί στους ανθρώπους είναι σχετικά με τα ήθη. Ο σύγχρονος άνθρωπος έχει απομείνει εύκολη λεία στις δυνάμεις τόσο τις εσωτερικές του όσο και τις εξωτερικές, γιατί του λείπει η πίστη σε μια κάποια αρχή από την οποία θα έπρεπε να καθοδηγείται η ατομική του ζωή και η ζωή της κοινωνίας.
Στο "Ο άνθρωπος για τον εαυτό του" ο δρ. Φρομ εξετάζει τις διάφορες μορφές δομής χαρακτήρα για να καταλήξει με την περιγραφή του παραγωγικού χαρακτήρα σαν το πρότυπο ηθικής συμπεριφοράς. Αποδείχνει επίσης ότι η ψυχολογία δεν μπορεί να διαχωριστεί από τα προβλήματα της φιλοσοφίας και της ηθικής κι ότι βασική προϋπόθεση για την κατανόηση του ανθρώπου είναι η γνώση των αξιών και των ηθικών συγκρούσεων. Αν ο άνθρωπος πρόκειται να επανακτήσει την εμπιστοσύνη του στις αξίες, πρέπει να γνωρίζει τον εαυτό του και να υπάρχει για τον εαυτό του.
"Ο άνθρωπος για τον εαυτό του" δεν είναι ένα έργο που απευθύνεται μόνο σε λόγιους και επαγγελματίες, αλλά και στον καθένα που παίρνει τον εαυτό του σοβαρά και προτιμάει, αντί για τις έτοιμες συνταγές ευτυχίας, το σκληρό έργο να σκέφτεται τα προβλήματά του.
Τίτλος βιβλίου:Ο άνθρωπος για τον εαυτό του
Υπότιτλος βιβλίου:Έρευνα στην ψυχολογία της ηθικής
Τίτλος πρωτότυπου:Man of himself
Εκδότης:Μπουκουμάνης
Συντελεστές βιβλίου:Fromm, Erich (Συγγραφέας)
Θεοδωρακάτος, Δημήτρης (Μεταφραστής)
ISBN:
Σειρά εκδότη:Κοινωνιολογία
Στοιχεία έκδοσης:Σεπτέμβριος 1974
Κατηγορίες:Ψυχολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες