Σάμμερχιλ

Υπέρ και κατά
Εκδότης:
Μπουκουμάνης
Έτος:
1975
Σελίδες:
278
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Σάμμερχιλ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Σάμμερχιλ
Όταν στα 1960 ανακοίνωσα τη δημοσίευση του βιβλίου "Τα Ελεύθερα Παιδιά του Σάμμερχιλ" κανένας βιβλιοπώλης στις Ηνωμένες Πολιτείες δε διακινδύνεψε παραγγελία, έστω και για ένα αντίτυπο, γιατί ο Α. Σ. Νηλ ήταν τότε σχεδόν εντελώς άγνωστος στη χώρα. Είχε βέβαια κάνει διαλέξεις στη Σχολή Κοινωνικών Ερευνών Rand στις αρχές του 1950, αλλά οι λίγοι εκείνοι άνθρωποι που είχαν πάει να τον ακούσουν, όσο κι αν εντυπωσιάστηκαν, δεν είχαν αρκετή επιρροή για να δημιουργήσουν μια παράδοση ή έστω και να σχηματίσουν μια αξιόλογη ομάδα από οπαδούς του Σάμμερχιλ.
Σήμερα, δέκα χρόνια μετά τη δημοσίευσή του, το βιβλίο "Τα Ελεύθερα Παιδιά του Σάμμερχιλ" είναι στο πρόγραμμα εξακοσίων πανεπιστημιακών τάξεων τουλάχιστο. Και ο αριθμός των αντιτύπων του έργου αυξάνεται αδιάκοπα. Στα 1969 η πώληση ανέβηκε σε πάνω από 200.000 αντίτυπα, και παρουσίασε μια αύξηση 100% σε σχέση με τα 1968.
Σήμερα το βιβλίο αυτό διαβάζεται σ' ολόκληρο τον κόσμο· έχει μεταφραστεί στα γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά, ισπανικά, ελληνικά, πορτογαλικά, ιαπωνικά, εβραϊκά, φινλανδικά, νορβηγικά και δανικά.
Τίτλος βιβλίου:Σάμμερχιλ
Υπότιτλος βιβλίου:Υπέρ και κατά
Τίτλος πρωτότυπου:Summerhill: For and against
Εκδότης:Μπουκουμάνης
Συντελεστές βιβλίου:Γραμμένος, Ευάγγελος (Μεταφραστής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 1975
Σημείωση:Γράφουν οι: Culkin, John M. - Hechinger, Fred M. - Montagu, Ashley - Ames, Louise Bates - Holt, John κ.ά.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες