Ένας πλανήτης λεηλατείται

Οικονομική εξάντληση και οικολογική καταστροφή
Εκδότης:
Νότος
Έτος:
1982
Σελίδες:
356
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ένας πλανήτης λεηλατείται
Τιμή εκδότη:€4,98
Η τιμή μας: €4,48
Ένας πλανήτης λεηλατείται
Οι κάτοικοι αυτής της Γης μας θα ζήσουν στις επόμενες δεκαετίες τρομερές μεταβολές - όχι μόνο αυτές που έχουν προβλεφθεί παντού τις τελευταίες δεκαετίες.

Οι προβλέψεις για το μέλλον κυριαρχούνται συνήθως από τις επιθυμίες των συγγραφέων και των αναγνωστών τους. Έτσι κυκλοφορούν κάθε χρόνο χιλιάδες βιβλία, στα οποία διαβάζουμε, πως θα πρέπει να είναι ο κόσμος. Πότε-πότε θα πρέπει να κυκλοφορεί και κανένα βιβλίο, που να λέει, πως πραγματικά είναι ο κόσμος.

Αυτό το βιβλίο αποτελεί την απάντηση ενός πολιτικού στις προκλήσεις μιας παγκόσμιας ιστορικής κατάστασης, που δεν υπήρχε ποτέ άλλοτε από τότε που ζούνε άνθρωποι σ' αυτόν τον πλανήτη. Γι' αυτό και δεν μπορούμε ν' ανατρέξουμε στην ιστορία για να βρούμε παρόμοιες κρίσεις, από τις οποίες θα μπορούσαμε ν' αντλήσουμε διδάγματα για την περαιτέρω εξέλιξη. Γι' αυτό θα πρέπει να υποβληθούμε στον κόπο να εξετάσουμε τα διάφορα αλληλένδετα στοιχεία, που συνετέλεσαν στη δημιουργία της σημερινής κατάστασης και να συμπεράνουμε, τι θα προκαλέσουν στο εγγύς μέλλον - και ίσως και τον τρόπο που θα πρέπει ν' αντιμετωπιστεί αυτό. [...]

(από την εισαγωγή του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Ένας πλανήτης λεηλατείται
Υπότιτλος βιβλίου:Οικονομική εξάντληση και οικολογική καταστροφή
Τίτλος πρωτότυπου:Ein Planet wird geplündert
Εκδότης:Νότος
Συντελεστές βιβλίου:Gruhl, Herbert (Συγγραφέας)
Λιάπτση, Κατερίνα (Μεταφραστής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1982
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικολογία-Περιβάλλον
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες