Κύπρος

Επιχείρηση Αττίλας
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2000
ISBN:
9789601402765
Σελίδες:
267
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κύπρος
Τιμή εκδότη:€13,24
Η τιμή μας: €11,92
στο καλάθι
Κύπρος
Στις 20 Ιουλίου 1974 οι τουρκικές αεροναυτικές δυνάμεις επιτέθηκαν εναντίον της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ήταν πόλεμος εναντίον ενός ανεξάρτητου και αδέσμευτου κράτους από ένα κράτος-μέλος του ΝΑΤΟ. Η εισβολή που επακολούθησε είχε σχεδιαστεί από τον Αμερικανό υπουργό των Εξωτερικών Χένρι Α. Κίσινγκερ και οργανωθεί από το Πεντάγωνο και τις υπηρεσίες του ΝΑΤΟ που την όπλισαν. Ένα μέρος του 6ου Αμερικανικού Στόλου κάλυψε την Επιχείρηση "Αττίλας" επιτόπου.
Η Ελλάδα, συνεγγυήτρια δύναμη της Κύπρου, εμποδίστηκε να επέμβει για να μην υπάρξει ουσιαστικός πόλεμος με την Τουρκία, πράγμα που θα εμπόδιζε μια μελλοντική "λύση". Η δεύτερη χούντα, τοποθετημένη από τη CIA το Νοέμβριο του 1973 μετά τη δολοφονική επίθεση εναντίον των φοιτητών του Πολυτεχνείου Αθηνών, ετοίμασε ένα κίνημα με τοπικούς εξτρεμιστές στη Λευκωσία για να δολοφονήσει "τους κομουνιστές και τον Μακάριο" και να δώσει "πρόσχημα" στους Τούρκους. Ο "πρωθυπουργός" της Ελλάδας ήταν δικηγόρος στο Σικάγο, ο "υπουργός των Εξωτερικών" και ο των "Εσωτερικών" γνωστά μέλη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Και ενώ δολοφονούνται χιλιάδες Κύπριοι και κατακτάται ένα μεγάλο μέρος ενός ανεξάρτητου κράτους, ενώ δύο χώρες του ΝΑΤΟ (Τουρκία-Ελλάδα) πολεμούν η μία εναντίον της άλλης, γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γιόζεφ Λουνς φεύγει για διακοπές στο Μέλανα Δρυμό...
Τίτλος βιβλίου:Κύπρος
Υπότιτλος βιβλίου:Επιχείρηση Αττίλας
Τίτλος πρωτότυπου:Chypre: Operation Attila
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Άναλις, Δημήτρης Τ., 1938-2012 (Συγγραφέας)
Γκόλιας, Νίκος (Μεταφραστής)
ISBN:9789601402765
Σειρά εκδότη:Δοκίμιο
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες