Έξι ταξίδια στην Τουρκία και την Περσία (τ.2)

Εκδότης:
Στοχαστής
Έτος:
1992
ISBN:
9789603030041
Σελίδες:
318
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έξι ταξίδια στην Τουρκία και την Περσία
Τιμή εκδότη:€15,91
Η τιμή μας: €14,32
στο καλάθι
Έξι ταξίδια στην Τουρκία και την Περσία (τ.2)
"Τα μεσάνυχτα της 24ης Σεπτεμβρίου, ο άνεμος έγινε ανατολικός-βορειοανατολικός. Το πρωί αντικρίσαμε το ακρωτήριο Ματαπά του Μοριά που είναι το νοτιότερο σημείο της Ευρώπης και το μεσημέρι το νησί Τσιρίγο, όπου συναντήσαμε τρία καράβια, τα οποία μας καταδίωκαν επί τρεις ώρες τόσο στενά ώστε πιστέψαμε ότι ήταν πειρατικά. Στο τέλος όμως εγκατέλειψαν την καταδίωξη, βλέποντας ότι ήμασταν ταχύτεροι απ’ αυτά. Στις 25 του μήνα προχωρήσαμε προς την Κάντια και στις 26 αντικρίσαμε ένα βουνό αυτού του νησιού που ονομάζεται Καμηλιέρης...
Από τις 27 και μετά μέχρι να φτάσουμε στην Αλεξανδρέττα, η θάλασσα ήταν σκεπασμένη από στάχτη που προερχόταν από ένα σεισμό, ο οποίος πριν από λίγο είχε καταστρέψει τη μισή Σαντορίνη. Πιστεύεται ότι αυτό έγινε εξαιτίας του θειαφιού, με το οποίο ήταν γεμάτο το έδαφος και που πήρε φωτιά. Αυτό το γεγονός προκάλεσε το θάνατο επτακοσίων πενήντα κατοίκων του νησιού άλλοι από τους οποίους πλακώθηκαν από τα ερείπια, ενώ άλλοι πέθαναν από φόβο. Όσοι επέζησαν έγιναν μαύροι σαν κάρβουνο και ο καπνός που βγήκε από αυτή την άβυσσο δεν μαύρισε μόνο τους νησιώτες αλλά και ό,τι ασημικό υπήρχε μέχρι την Κωνσταντινούπολη, ενώ ο θόρυβος από το σεισμό ακούστηκε μέχρι τη Σμύρνη."
Στο πολύτιμο αυτό βιβλίο ο Ταβερνιέ, ένας από τους σπουδαιότερους ταξιδευτές της εποχής του, δίνει με άπειρη προσοχή και γλαφυρό ύφος, σημαντικότατες πληροφορίες για τους θαλάσσιους και χερσαίους δρόμους που μπορεί κανείς ν' ακολουθήσει προκειμένου να φτάσει στα πέρατα της Ανατολής. Στις χώρες με τους αμύθητους θησαυρούς και τους παράξενους ανθρώπους, τις αλλιώτικες συνήθειες και τις αχανείς εκτάσεις. Ονομαστός έμπορος διαμαντιών ταξίδευε επί σαράντα χρόνια υπακούοντας σε μιαν ακατανίκητη παρόρμηση για περιπέτεια, αναλώνοντας στην κυριολεξία τη ζωή του στην αναζήτηση του νέου, του άγνωστου, του ενδιαφέροντος.
Παρόλη τη σημερινή εκμηδένιση των αποστάσεων στον πλανήτη και παρόλη τη γνώση που έχουμε αποκτήσει, το βιβλίο αυτό εξακολουθεί να προσφέρει την τέρψη της ζωντανής περιγραφής, το ευχάριστο ξάφνιασμα του εξωτισμού, το θαυμασμό για την μεθοδική και διεισδυτική ματιά του συγγραφέα του. Ένα συναρπαστικό βιβλίο, σε δύο τόμους, που μας μεταφέρει στον μαγικό κόσμο της καθ' ημάς Ανατολής.
Τίτλος βιβλίου:Έξι ταξίδια στην Τουρκία και την Περσία
Τίτλος πρωτότυπου:Les six voyages en Turquie et en Perse
Εκδότης:Στοχαστής
Συντελεστές βιβλίου:Tavernier, Jean - Baptiste (Συγγραφέας)
Κασσεσιάν, Ιωσήφ - Γρηγόρης (Μεταφραστής)
ISBN:9789603030041
Σειρά εκδότη:Ταξίδια - Ανακαλύψεις
Στοιχεία έκδοσης: 1992
Τόμος:2/2
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Οδοιπορικά
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες