Το δημοτικό τραγούδι (τ.1)

Εκδότης:
Εκδόσεις Πατάκη
Έτος:
1994
ISBN:
9789602932100
Σελίδες:
335
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Το δημοτικό τραγούδι
Τιμή εκδότη:€5,78
Η τιμή μας: €5,20
Το δημοτικό τραγούδι (τ.1)
Αυτό το βιβλίο είναι ο πρώτος τόμος μιας αναλυτικής μελέτης των δημοτικών τραγουδιών που προορίζεται, όπως όλα τα βιβλία αυτής της σειράς, για το μέσο αναγνώστη κάθε ηλικίας, δηλαδή τον όχι ειδικό και ελεύθερο σημερινό άνθρωπο, που διαβάζει και ποίηση. Έτσι το βιβλίο δεν αναφέρεται ρητά σε προηγούμενες μελέτες (παρά μόνο με τις σημειώσεις), τις προϋποθέτει όμως, κι αυτό πρέπει να λογαριάζεται πάντα. Γενικά η μελέτη γίνεται από μια προσωπική άποψη, που βασίζεται στη βίωση και την πραγματική εμπειρία, και μαζί στο συσχετισμό με βιβλία και απόψεις που βρίσκονται έξω απ' την πρακτική της τυπικής επιστήμης (και που αναφέρονται στη βιβλιογραφία). Μ' αυτό τον τρόπο το δημοτικό τραγούδι αφήνεται στο φυσικό του, νομίζω, χώρο, ώστε μένει ελεύθερο για τον ελεύθερο αναγνώστη.

Πρέπει όμως να σημειώσω πως το βιβλίο προϋποθέτει (ή βοηθιέται αποτελεσματικά από τα βιβλία μου "Προτάσεις για το δημοτικό τραγούδι" ("Οδυσσέας" 1983) και, προπαντός, "Μια πρακτική εισαγωγή στην ανάλυση της ποίησης" (στην ίδια σειρά μ' αυτό εδώ το βιβλίο, 1984), που γράφτηκε ακριβώς σαν εισαγωγή στις αναλύσεις που θ' ακολουθούσαν.

Οι κάπως αναπτυγμένες απ' την ανάγκη των πραγμάτων σημειώσεις ενδιαφέρουν κάθε αναγνώστη, ενώ η βιβλιογραφία τους ιδιαίτερα τον ειδικό, που (με την εκλογή και τους συσχετισμούς που έχουν γίνει) πιστεύω πως θα μπορούσε να είναι, πάλι, ο κάθε αναγνώστης.

(από τον πρόλογο του συγγραφέα)
Τίτλος βιβλίου:Το δημοτικό τραγούδι
Εκδότης:Εκδόσεις Πατάκη
Συντελεστές βιβλίου:Σκαρτσής, Σωκράτης Λ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789602932100
Σειρά εκδότη:Τα Κείμενα και η Ερμηνεία τους
Στοιχεία έκδοσης:Οκτώβριος 1994
Τόμος:1/2
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Ποίηση
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες