Η επίδραση της οικογένειας στην προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο

Θεωρητική και εμπειρική μελέτη
Εκδότης:
Ιδιωτική Έκδοση
Έτος:
1997
Σελίδες:
272
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η επίδραση της οικογένειας στην προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο
Τιμή εκδότη:€12,17
Η τιμή μας: €10,95
Η επίδραση της οικογένειας στην προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο
Η προσαρμογή του παιδιού στο περιβάλλον του είναι μια συνεχής διαδικασία αντιμετώπισης δύσκολων καταστάσεων και ικανοποίησης βασικών του αναγκών. Αποτέλεσμα της συνεχούς προσαρμογής του παιδιού είναι η κοινωνική του ένταξη, η πρόοδος και η ευτυχία του. Κάθε παιδί και ιδιαίτερα το νήπιο έχει ανάγκη να προσαρμοστεί στην οικογένεια, στο σχολείο και στην κοινωνία, για να μπορέσει να εκφραστεί ολόπλευρα, να αναπτύξει τις έμφυτες ικανότητες, να δημιουργήσει την προσωπικότητα του και να ζήσει στην αναπτυσσόμενη κοινωνία μας ως ελεύθερος, υπεύθυνος και δημιουργικός άνθρωπος.
Το θέμα της προσαρμογής του παιδιού στο νηπιαγωγείο με την υποβοήθηση της οικογένειας θελήσαμε να ερευνήσουμε τόσο θεωρητικά όσο και εμπειρικά, χρησιμοποιώντας ως μέθοδο έρευνας το κλειστό ερωτηματολόγιο. Τα ερωτηματολόγια 800 παιδιών συμπλήρωσαν νηπιαγωγοί, που υπηρετούν σε νηπιαγωγεία πόλεων και χωριών της Κρήτης και της Αττικής.
Με την έρευνα αυτή στοχεύουμε να φέρουμε στο φως της δημοσιότητας τους παράγοντες εκείνους, οι οποίοι επιδρούν στη σχολική προσαρμογή του παιδιού, για να τους συνειδητοποιήσουν οι γονείς και οι νηπιαγωγοί και αντίστοιχα να υποβοηθήσουν αποτελεσματικότερα τα παιδιά τους. Το βιβλίο αυτό αποτελείται από δύο μέρη, το θεωρητικό και το ερευνητικό.
(πρόλογος του βιβλίου)
Τίτλος βιβλίου:Η επίδραση της οικογένειας στην προσαρμογή του παιδιού στο νηπιαγωγείο
Υπότιτλος βιβλίου:Θεωρητική και εμπειρική μελέτη
Εκδότης:Ιδιωτική Έκδοση
Συντελεστές βιβλίου:Μετοχιανάκης, Ηλίας Γ. (Συγγραφέας)
Κόφφας, Αλέξανδρος Κ. (Συγγραφέας)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1997
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Παιδαγωγική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες