Ο πίθηκος που μιλάει

Πώς εξελίχτηκε η γλώσσα
Εκδότης:
Νεφέλη
Έτος:
2009
ISBN:
9789602119136
Σελίδες:
306
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο πίθηκος που μιλάει
Τιμή εκδότη:€29,50
Η τιμή μας: €26,55
στο καλάθι
Ο πίθηκος που μιλάει
Στο γοητευτικό αυτό βιβλίο ο Robbins Burling αναφέρεται με πειστικότητα και ύφος εύληπτο στην καταγωγή της γλώσσας, εμφανίζοντας ταυτόχρονα κάτω από νέο φως τον τρόπο με τον οποίο η γλώσσα επηρεάζει τη σκέψη, τη συμπεριφορά και τις κοινωνικές μας σχέσεις. Με τη βοήθειά του, κατανοούμε καλύτερα τη φύση της ίδιας της γλώσσας.

Ο συγγραφέας αναζητεί τα ίχνη της πρωτο-γλώσσας όπως εμφανίστηκε στα πρωτεύοντα που υπήρξαν οι μακρινοί μας πρόγονοι πριν από εκατομμύρια χρόνια και σκιαγραφεί την εξέλιξή της μέχρι την εμφάνιση του σύγχρονου ανθρώπου. Μας προσφέρει μια νέα εξήγηση για τις διαδρομές μέσα από τις οποίες αποκτήσαμε τα ιδιαίτερα ανθρώπινα χαρακτηριστικά μας και εξετάζει τη φύση της γλώσσας όπως αναπτύχθηκε κατά τη διάρκεια της εξέλιξης του ανθρώπινου είδους. Περιγράφει ποιες πρέπει να ήταν οι πρώιμες μορφές γλωσσικής επικοινωνίας, πώς λειτουργούσαν και ποιους σκοπούς εκπλήρωναν. Εξετάζει τις ιδιότητες του νου και του εγκεφάλου οι οποίες χρειάζονταν για να στηρίξουν τη χρήση της γλώσσας, καθώς και τα πλεονεκτήματα που πρόσφεραν οι ιδιότητες αυτές κατά τη βιολογική επιλογή σε όσα άτομα τις κατείχαν.

Ο Robbins Burling αναζητεί τους πρώτους συνδυασμούς ανάμεσα στους φθόγγους και τις έννοιες κι εξερευνά τις απαρχές και την προϊστορία του λεξιλογίου και της γραμματικής. Για το σκοπό αυτό, εκμεταλλεύεται τα αποτελέσματα από έρευνες σε τομείς που εκτείνονται από τη γλωσσολογία, τις νοηματικές γλώσσες και την ψυχολογία μέχρι την ανθρώπινη παλαιοντολογία, την εξελικτική βιολογία και την αρχαιολογία. Και όλα αυτά σε μια σύνθεση που χαρακτηρίζεται από σαφήνεια, επιστημονική τεκμηρίωση αλλά πολλές φορές και λεπτό χιούμορ.
Τίτλος βιβλίου:Ο πίθηκος που μιλάει
Υπότιτλος βιβλίου:Πώς εξελίχτηκε η γλώσσα
Τίτλος πρωτότυπου:The Talking Ape: How Language Evolved
Εκδότης:Νεφέλη
Συντελεστές βιβλίου:Burling, Robbins (Συγγραφέας)
Βέργης, Νίκος (Μεταφραστής)
Καβουκόπουλος, Φώτης Α. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602119136
Σειρά εκδότη:Γλωσσολογία
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Θεωρητικές > Φιλολογία
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες