Κίνα, ο δράκος της Ασίας

Η Κίνα και ο κόσμος από το 1100 π.Χ. έως σήμερα
Εκδότης:
Ψυχογιός
Έτος:
2009
ISBN:
9789604535316
Σελίδες:
591
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Κίνα, ο δράκος της Ασίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κίνα, ο δράκος της Ασίας
Η Κίνα είναι η πιο εντυπωσιακή ανερχόμενη δύναμη στον κόσμο σήμερα. Η εκρηκτική ανάπτυξη της οικονομίας της και η πιθανότητα να γίνει η επόμενη υπερδύναμη, δεσπόζουσα στην Ανατολική Ασία και κυρίαρχη σε όλα τα μέρη του κόσμου, έχουν προσελκύσει το παγκόσμιο ενδιαφέρον, το θαυμασμό, ακόμη και το φόβο.

Οι περισσότεροι ιστορικοί προσεγγίζουν την Κίνα από την οπτική της ιστορία των δυναστειών της, τους αγώνες της να υπερασπιστεί τα σύνορά της και την εσωτερική της πολιτική κατάσταση. Το "Κίνα, ο δράκοντας της Ασίας" είναι το μοναδικό βιβλίο που απευθύνεται στον μέσο αναγνώστη και δίνει μια σφαιρική εικόνα της ιστορίας της Κίνας, από τις εισβολές των καβαλάρηδων των στεπών γύρω στο 200 π.Χ. μέχρι τη μογγολική αυτοκρατορία του Τζένκις Χαν, από την άφιξη του Μάρκο Πόλο στους πολέμους του Οπίου, και από την κομμουνιστική επανάσταση του 1949 στα γεγονότα της Τιανανμέν το 1989.

Με χάρτες και αρχειακές φωτογραφίες, καθώς και μια σειρά από πίνακες με επεξηγηματικά στοιχεία για βασικά θέματα, το σημαντικό αυτό έργο του Χάρι Γκέλμπερ δίνει μια σαφή και λεπτομερή εικόνα των σχέσεων της Κίνας με τον υπόλοιπο κόσμο.
Τίτλος βιβλίου:Κίνα, ο δράκος της Ασίας
Υπότιτλος βιβλίου:Η Κίνα και ο κόσμος από το 1100 π.Χ. έως σήμερα
Τίτλος πρωτότυπου:The Dragon and the Foreign Devils
Εκδότης:Ψυχογιός
Συντελεστές βιβλίου:Gelber, Harry G. (Συγγραφέας)
Κατσάνης, Βαγγέλης (Μεταφραστής)
ISBN:9789604535316
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες