Γυναίκες και εξουσία

Εκδότης:
Τραυλός
Έτος:
2001
ISBN:
9789607990396
Σελίδες:
816
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Γυναίκες και εξουσία
Τιμή εκδότη:€28,40
Η τιμή μας: €25,56
Γυναίκες και εξουσία
Το «Γυναίκες και εξουσία», αναλύει τη διάκριση ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα, από την προϊστορία, μέχρι τη σύγχρονη εποχή. Δίνει έμφαση στην γυναίκα, ιχνηλατώντας το ρόλο της στο ηθικό, καλλιτεχνικό, οικονομικό, κοινωνικό, θρησκευτικό, και πολιτικό πλαίσιο κάθε γνωστού πολιτισμού.
Η τεράστια αυτή σε όγκο στοιχείων εργασία, διανθίζεται με ανέκδοτες ιστορίες, πορτρέτα γυναικών από την Κλεοπάτρα μέχρι την Ίντιρα Γκάντι, με περιγραφές της αμαζόνας και της μάγισσας, καθώς και της βυζαντινής, της αναγεννησιακής και της «αναμορφμένης» γυναίκας...
Ο Amaury de Riencourt, αντικρύζει θαρραλέα το φεμινισμό, όταν δηλώνει ότι: "Το σύγχρονο γυναικείο απελευθερωτικό ρεύμα προς τη μείωση της διαφοροποίησης των φύλων με ορίζοντα την ανδρογυνεία και τις μονογενείς (unisexual) αξιες, υπονοεί τον πόθο ενός κοινωνικού και πολιτισμικού θανάτου. Οι επιστημονικές και ιστορικές καταγραφές δείχνουν ότι η διαδικασία της εξέλιξης, από τους μονοκύτταρους οργανισμούς μέχρι την ανθρώπινη ύπαρξη, υποκινείται από την αύξηση της διαφοροποίησης των φύλων". Οι σαφείς διακρίσεις του, ανάμεσα στο "ορθολογιστικό αρσενικό" και το "διαισθητικό θηλυκό" την "αφηρημένη ανδρική ιδέα" και την "συμπαγή γυναικεία ζωή", και ακόμη το συμπέρασμά του, ότι "ενώ οι άνδρες φτιάχνουν την Ιστορία, οι γυναίκες αποτελούν την Ιστορία, σε μια ροή όπου ενώ οι άνδρες προσπαθούν να ελέγξουν το πεπρωμένο, οι γυναίκες είναι το ίδιο το πεπρωμένο", ίσως θεωρηθούν αμφιλεγόμενες - όσο αμφιλεγόμενο είναι και το ίδιο το θέμα του βιβλίου. Αμφιλεγόμενο, από τότε που πρωτοεμφανίστηκε ο πολιτισμός μας.
Τίτλος βιβλίου:Γυναίκες και εξουσία
Τίτλος πρωτότυπου:Woman and power in history
Εκδότης:Τραυλός
Συντελεστές βιβλίου:Riencourt, Amaury de (Συγγραφέας)
Χούνος, Νέστορας Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789607990396
Σειρά εκδότη:Αφροδίτη
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Κοινωνιολογία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες