Φτερά στρουθοκαμήλου

Θέατρο
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2001
ISBN:
9789603936176
Σελίδες:
495
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Φτερά στρουθοκαμήλου
Εκτός κυκλοφορίας
Φτερά στρουθοκαμήλου
Το θεατρικό έργο του Ανδρέα Στάικου είναι συνυφασμένο με τις πλέον σύγχρονες αναζητήσεις της Ελληνικής Σκηνής. Πολλοί από τους νέους σκηνοθέτες έχουν θελήσει να αναμετρηθούν με ένα έργο που πρώτιστα "σκηνοθετεί το λόγο", ένα έργο που προβάλλει τη "θεατρικότητα". Και οι περισσότεροι από τους ηθοποιούς μας της νεότερης γενιάς έχουν δοκιμαστεί στους προκλητικούς ερμηνευτικά ρόλους αυτών των έργων που "κάνουν την αλήθεια ψέμα και το ψέμα αλήθεια".
Το θέατρο του Ανδρέα Στάικου είναι το θέατρο της συνεχούς γλωσσικής ανατροπής, του αέναου γλωσσικού και σκηνικού παιγνίου, της παρωδίας του διαλόγου, του χώρου, του χρόνου, της ίδιας της Ιστορίας.
Στον παρόντα τόμο συγκεντρώθηκαν μερικά από τα εκλεκτότερα έργα του: η πολυπαιγμένη αλλά εξαντλημένη εκδοτικά "Κλυταιμνήστρα;" -έργο που ανέβηκε στο Παρίσι και καθιέρωσε τον Ανδρέα Στάικο στην Ελλάδα- και τα ανέκδοτα: "Φτερά στρουθοκαμήλου", "Δαίδαλος", "Το μήλον της Μήλου", καθώς και τα άγνωστα μέχρι σήμερα μονόπρακτα: "Το ραντεβού", "Dum Spiro Spero", "Ελευθερία λόγου" και το λιμπρέτο "Το κόκκινο φτερό".
Θεατρικά κείμενα πολύτιμα, γραμμένα από ένα συγγραφέα που διαθέτει τη σκηνοθετική εμπειρία και που, γι' αυτό, προσφέρονται για πολύπλευρες σκηνικές αναγνώσεις και θελκτικές ερμηνείες.
Τίτλος βιβλίου:Φτερά στρουθοκαμήλου
Υπότιτλος βιβλίου:Θέατρο
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Στάικος, Ανδρέας (Συγγραφέας)
Τσατσούλης, Δημήτρης (Επιμελητής)
Τσατσούλης, Δημήτρης (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603936176
Σειρά εκδότη:Η Τέχνη του Θεάματος
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2001
Ηλικίες:
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Καλές Τέχνες > Θέατρο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες