Εθνικά συστήματα υγείας διαφόρων χωρών

Εκδότης:
Παρισιάνου Α.Ε.
Έτος:
2000
ISBN:
9789603940302
Σελίδες:
334
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Εθνικά συστήματα υγείας διαφόρων χωρών
Τιμή εκδότη:€18,00
Η τιμή μας: €17,10
Εθνικά συστήματα υγείας διαφόρων χωρών
«Η απόφαση συγγραφής βιβλίου στα 86 χρόνια δείχνει όχι μόνο έλλειψη αυτογνωσίας, αλλά και υπερβολική ή μάλλον παθολογική αισιοδοξία. Μου φέρνει στον νου το ανέκδοτο της κυρίας που, όταν ρωτήθηκε τι προβλέπει για το μέλλον της, απάντησε: “Θα αποθάνω σε ηλικίαν 95 ετών εκ βιαίου θανάτου σε σκηνή ζηλοτυπίας”.
Σήμερα, όλες οι πολιτισμένες χώρες έχουν το δικό τους σύστημα υγείας. Κάθε μία ίσως να νομίζει ότι το δικό της είναι το καλύτερο, εκτός από την Ελλάδα, που μόνο παράφρονες θα μπορούσαν να ισχυριστούν ότι το Ε.Σ.Υ. είναι καλό.
Το παρόν βιβλίο χωρίζεται σε τέσσερα μέρη. Στο πρώτο, περιγράφεται αναλυτικά η εξέλιξη του αγγλικού N.H.S. Το κεφάλαιο αυτό είναι αρκετά εκτεταμένο, επειδή αμφιβάλλω εάν σε άλλη χώρα το Εθνικό Σύστημα Υγείας μελετήθηκε τόσο πολύ. Η βιβλιογραφία πάνω στο N.H.S. είναι πολύ εκτεταμένη και αποτελείται από βιβλία, άρθρα σε περιοδικά και υπομνήματα του υπουργείου (εκδόσεις H.M.S.O.). Η γνώση της ιστορίας είναι ο μόνος τρόπος αποφυγής νέων σφαλμάτων, αν και δεν έχει άδικο ο συγγραφέας που είπε: “Όταν ξέρει κανείς την ιστορία, δεν επαναλαμβάνει τα ίδια σφάλματα, αλλά… διαπράττει καινούργια”. Στο δεύτερο μέρος περιγράφω με κάποια συντομία τα Εθνικά Συστήματα Υγείας διάφορων χωρών, περιλαμβανομένων των Η.Π.Α., οι οποίες αποτελούν άριστο παράδειγμα της αρχής ότι πλούσιο Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν σημαίνει και καλό. Στο τρίτο μέρος αναλύω διάφορα στοιχεία που δεν αφορούν σε ένα μόνο Εθνικό Σύστημα Υγείας, αλλά παρέχω ορισμένες ενδιαφέρουσες –κατά τη γνώμη μου– παρατηρήσεις. Στο τέταρτο μέρος μελετώ το δικό μας Ε.Σ.Υ., με το οποίο έχω ασχοληθεί στο παρελθόν».

Κ. Δ. Γαρδίκας
Τίτλος βιβλίου:Εθνικά συστήματα υγείας διαφόρων χωρών
Εκδότης:Παρισιάνου Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Γαρδίκας Κωνσταντίνος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603940302
Στοιχεία έκδοσης: 2000
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες