Ο νόμος των παρανόμων

Μαρτυρία
Εκδότης:
Πύλη
Έτος:
2009
ISBN:
9789607041210
Σελίδες:
198
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο νόμος των παρανόμων
Τιμή εκδότη:€9,95
Η τιμή μας: €8,96
Ο νόμος των παρανόμων
Αρχές του 1977.
Ένας δεκαεννιάχρονος από το χωριό Λιβάδεια του Μυλοποτάμου Κρήτης φτάνει με πλοίο στη Νέα Υόρκη, μην μπορώντας να αντέξει τη φτώχεια και τη δυστυχία που μαστίζουν την οικογένειά του. Ύστερα από μικρό διάστημα περιπλάνησης σε διάφορα επαγγέλματα, εισχωρεί στη μαφία. Κατά τη διάρκεια ληστείας σε κεντρικό super market της Νέας Υόρκης πυροβολεί το φύλακα στο κεφάλι. Ύστερα από προδοσία συλλαμβάνεται. Οδηγείται προσωρινά στη φυλακή Parkers Island. Περιμένοντας την απόφαση των δικαστηρίων, μεταφέρεται, στη μια μετά από την άλλη, σε διάφορες φυλακές υψίστης ασφαλείας. Το παζλ συμπληρώνουν απόπειρες απόδρασης των κρατουμένων και ομηρίας των φυλάκων, καθώς και συχνές, βίαιες συμπλοκές. Ο Σωπασής πρωταγωνιστεί σε διάφορα επεισόδια και οδηγείται κάθε τόσο στην απομόνωση. Τελικά, ξεφεύγοντας μια σειρά από παγίδες, κερδίζει την ελευθερία του ύστερα από εννιά χρόνια και επιστρέφει στην Κρήτη.
Ζώντας στο χωριό του, ξεδιπλώνει μέσα από ένα μακρύ flash-back όλα όσα έζησε, περιγράφοντάς τα με τον δικό του μοναδικό τρόπο.

Το βιβλίο βγαίνει μετά από δεκατέσσερα χρόνια σε δεύτερη βελτιωμένη έκδοση και πρόλογο του Φώντα Λάδη, ο οποίος ανακάλυψε τη συγκλονιστική αυτή μαρτυρία σε ένα παλαιοπωλείο στο Μοναστηράκι και λίγο αργότερα εντόπισε τον ίδιο το Σωπασή έγκλειστο και πάλι, τη φορά αυτή όμως στις ελληνικές φυλακές υψίστης ασφαλείας στα Τρίκαλα.
Τίτλος βιβλίου:Ο νόμος των παρανόμων
Υπότιτλος βιβλίου:Μαρτυρία
Εκδότης:Πύλη
Συντελεστές βιβλίου:Σωπασής, Πολύδωρος (Συγγραφέας)
Φιλίππου, Φίλιππος, 1948- , συγγραφέας (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789607041210
Σειρά εκδότη:Λαβύρινθοι
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Σημείωση:Επανέκδοση: "Δωρικός", 1994. Πρόλογος: Φώντας Λάδης.
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Κοινωνική Πολιτική
Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες