Ελληνικές ελεγείες

Και άλλα ποιήματα
Εκδότης:
Εκάτη
Έτος:
2009
ISBN:
9789604080960
Σελίδες:
111
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ελληνικές ελεγείες
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Ελληνικές ελεγείες
Σήμερα το όνομα της Λουντμίλα Σκιρντά είναι ένα από τα λίγα ονόματα της ουκρανικής λογοτεχνίας που είναι ευρέως γνωστά έξω από τα σύνορα της χώρας. Τα έργα της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, ιταλικά, πορτογαλικά, ρωσικά, πολωνικά, ουγγρικά, γερμανικά, ιαπωνικά, κορεάτικα, ουζμπέκικα, ελληνικά και αραβικά. Δημοσίευσε γύρω στα διακόσια επιστημονικά και κριτικά άρθρα στην Ουκρανία και το εξωτερικό.

Η ποίηση της δέχτηκε την φωτεινή αρμονία της Αρχαίας Ελλάδας, τη θεοποίηση της ομορφιάς της εποχής της πρώιμης Αναγέννησης, την αλτρουιστική ηθική του κλασικού ουμανισμού, την αλλόκοτη ειρωνεία της ζωηρής μπελ-εποκ, την μαγική ελαφρότητα της γιαπωνέζικης κοσμοθεωρίας, τον ψυχολογικό μυθολογισμό.

Είναι αναγνωρισμένη καλλιτέχνης της συλλογιστικής λυρικής. Η εξαιρετική μόρφωση, η γνώση ξένων γλωσσών, το φλογερό ενδιαφέρον για τον γύρω κόσμο, η άψογη αισθητική και η έμπνευση προσδίδουν στην ποίηση της Λ. Σκιρντά την διανοητική ένταση και καθορίζουν την πρωτότυπη άποψη για τα φαινόμενα του παγκόσμιου πολιτισμού και τις πνευματικές αναζητήσεις της ανθρωπότητας.

Στο έργο της Λ. Σκιρντά περιπλέκονται οργανικά οι επιδράσεις ευρωπαϊκών και ανατολικών πολιτισμών με αποτέλεσμα τη δημιουργία του απόλυτα μοναδικού ποιητικού φαινομένου στα πλαίσια της λογοτεχνίας.
Τίτλος βιβλίου:Ελληνικές ελεγείες
Υπότιτλος βιβλίου:Και άλλα ποιήματα
Εκδότης:Εκάτη
Συντελεστές βιβλίου:Skirda, Ludmila (Συγγραφέας)
Tsybenko, Oleg (Μεταφραστής)
ISBN:9789604080960
Στοιχεία έκδοσης:Απρίλιος 2009
Κατηγορίες:Λογοτεχνία
Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες