Τι λούκι!

Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Ελληνικά Γράμματα
Έτος:
2009
ISBN:
9789601903705
Σελίδες:
221
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τι λούκι!
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τι λούκι!
"Είχα γίνει ντετέκτιβ, και πιστεύω ότι στην αρχή το έκανα εν μέρει για το καλό, όπως είχα διδαχτεί στο κατηχητικό και στα λυκόπουλα. Kαι να πού είχα καταλήξει! Nα κυνηγάω φτωχούς ηλίθιους, φουκαράδες, για να τους εμποδίσω να απαλλοτριώνουν απαλλοτριωτές σαν ετούτον τον κύριο Zιούντ, τη στιγμή που στο Κοινοβούλιο και αλλού εδρεύουν λαθρέμποροι ναρκωτικών. Kαι τι μπορώ να κάνω; Mε λίγα λόγια, αισθανόμουν καταρρακωμένος".

Ο Ευγένιος Ταρπόν, πρώην χωροφύλακας και νυν ιδιωτικός ντετέκτιβ στο Παρίσι, είναι μοναχικός, παίζει σκάκι, πίνει ουίσκι, διαβάζει «Λε Μοντ» και «Φρανς Σουάρ», αναλαμβάνει ευτελείς και μάλλον ακίνδυνες υποθέσεις. Και πλήττει.

Όταν, ωστόσο, του αναθέτουν να διαλευκάνει την εξαφάνιση μιας τυφλής κοπέλας, βρίσκεται μπλεγμένος σε μια υπόθεση με παραθρησκευτικές οργανώσεις, βρετόνους ναζί, ναρκωτικά, χαρτοπαικτικές λέσχες και ξέπλυμα χρήματος. Επιτέλους, η δουλειά γίνεται διασκεδαστική. Και μάλιστα, μέχρι θανάτου...

Το "Τι λούκι!" είναι ένα υποδειγματικό νουάρ μυθιστόρημα, από τον πρόωρα χαμένο Ζαν-Πατρίκ Μανσέτ, του επιφανέστερου συγγραφέα του νέου γαλλικού αστυνομικού μυθιστορήματος.
Τίτλος βιβλίου:Τι λούκι!
Υπότιτλος βιβλίου:Μυθιστόρημα
Τίτλος πρωτότυπου:Que d'os!
Εκδότης:Ελληνικά Γράμματα
Συντελεστές βιβλίου:Manchette Jean-Patrick (Συγγραφέας)
Καυκιάς, Γιάννης (Μεταφραστής)
Κεχαγιόγλου, Ελένη (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789601903705
Σειρά εκδότη:Σύγχρονη Ξένη Πεζογραφία
Στοιχεία έκδοσης:Μάρτιος 2009
Σημείωση:Επανέκδοση: "Στάχυ", 1996.
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες