Μίκης Θεοδωράκης το χρονικό μιας επανάστασης 1960-1967

Η ιστορία της γενιάς του 1-1-4 και των "Λαμπράκηδων": Ένα νεανικό χειρόγραφο
Εκδότης:
Εξάντας
Έτος:
2005
ISBN:
9789602564684
Σελίδες:
263
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μίκης Θεοδωράκης το χρονικό μιας επανάστασης 1960-1967
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Μίκης Θεοδωράκης το χρονικό μιας επανάστασης 1960-1967
Ένας "αυτόπτης μάρτυρας" των γεγονότων, που συγκλόνισαν την Ελλάδα την επταετία 1960-1967, καταγράφει, μέρα με τη μέρα, τις πολιτικές εξελίξεις και τα πολυσήμαντα καλλιτεχνικά δρώμενα της εποχής.
Οι μεγάλες, ανοιχτές συναυλίες -διαδηλώσεις και το πάντρεμα της λαϊκής μουσικής με τη σύγχρονη ποίηση συμβαδίζουν, μέσα στις σελίδες του βιβλίου, με τους αγώνες για την ομαλοποίηση της ελληνικής πολιτικής ζωής στη σκιά των συνεπειών του εμφυλίου πολέμου. Η δολοφονία του βουλευτή Γρηγόρη Λαμπράκη, η ίδρυση της ομώνυμης πολιτικής νεολαίας, η σύγκρουση με το Παλάτι και η πορεία προς το πραξικόπημα της 21ης Απριλίου 1967 βρίσκονται σε πρώτο πλάνο στο ιδιότυπο αυτό χρονικό, που δεν αποτελεί προϊόν αναμνήσεων, αλλά απόσταγμα των ίδιων των γεγονότων.
Ένα νεανικό χειρόγραφο του 1968, αφημένο στην άκρη από το συγγραφέα για λόγους που εξηγούνται στον πρόλογο του βιβλίου, ανασύρεται και εκδίδεται μετά από τριάντα δύο ολόκληρα χρόνια.
Τίτλος βιβλίου:Μίκης Θεοδωράκης το χρονικό μιας επανάστασης 1960-1967
Υπότιτλος βιβλίου:Η ιστορία της γενιάς του 1-1-4 και των "Λαμπράκηδων": Ένα νεανικό χειρόγραφο
Εκδότης:Εξάντας
Συντελεστές βιβλίου:Λάδης, Φώντας (Συγγραφέας)
ISBN:9789602564684
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2005
Σημείωση:Περιλαμβάνονται φωτογραφίες σε 32 σελ. εκτός σελιδαρίθμησης.
Κατηγορίες:Ιστορία > Ελληνική Ιστορία > Νεότερη Ελληνική Ιστορία

Λάδης, Φώντας

Λάδης, Φώντας
Ο Φώντας Λάδης γεννήθηκε το 1943 στη Σπάρτη. Εργάστηκε ως δημοσιογράφος σε ελληνικές, καθημερινές εφημερίδες και περιοδικά. Την περίοδο 1967 - 1973 έζησε στη Ρώμη. Συνεκδότης με το Δημήτρη Γκιώνη του περιοδικού "Τετράδιο" από το 1974 ώς το 1976. Έχει γράψει ποίηση, πεζογραφία, ταξιδιωτικό, πολιτικό και ιστορικό δοκίμιο, θέατρο, καθώς και βιβλία για παιδιά. Ποιήματά του μελοποιήθηκαν από το Μίκη Θεοδωράκη, το Μάνο Λοΐζο, το Θάνο Μικρούτσικο, το Χρήστο Νικολόπουλο, το Μάριο Τόκα, το Λίνο Κόκοτο, το Δημήτρη Λάγιο και άλλους Έλληνες συνθέτες. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ, της Ένωσης Μουσικοσυνθετών και Στιχουργών Ελλάδας, της Ελληνικής Λέσχης Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας και ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της Εταιρείας Αρχείου και Μελετών "Μνήμες".

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες