Το θέατρο και τα παιδιά

Παιχνίδια, έργα, κουστούμια και σκηνικά
Εκδότης:
Ωρίων
Έτος:
1998
Σελίδες:
157
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Το θέατρο και τα παιδιά
Τιμή εκδότη:€23,83
Η τιμή μας: €21,45
Το θέατρο και τα παιδιά
Μέσα από την δημιουργική τέχνη του θεάτρου, τα παιδιά εκφράζουν ότι τα συγκινεί. Μπορούν να παίξουν με τις φαντασιώσεις, τις επιθυμίες και τους φόβους τους, τις καλές και λιγότερο καλές πλευρές του δικού τους εγώ. Μαθαίνουν να κατανοούν καλύτερα τον εαυτό τους και να γίνονται πιο κατανοητά στους άλλους.
Τα παιδιά έχουν την δυνατότητα να τροποποιούν την πραγματικότητα με θαυμαστή ευκολία. Διασκεδάζουν, επινοούν νέες πραγματικότητες και κατόπιν τις υλοποιούν. Το θέατρο προσφέρει ένα πεδίο ελευθερίας για την "παιδική αναρχία" και συνάμα λειτουργεί σαν πλαίσιο προστασίας, που αξιοποιεί την ορμή των παιδιών κατά τη διάρκεια του θεατρικού παιχνιδιού.
Γιατί το θέατρο λειτουργεί μόνο όταν έχουν οριστεί και τηρούνται οι κανόνες του παιχνιδιού. Το θέατρο είναι μια σύμβαση, και όλα εδώ γίνονται με σοβαρότητα αλλά μόνον μέχρι να πέσει η αυλαία. Αυτό το βιβλίο θα σας ανοίξει την όρεξη να κάνετε θέατρο με τα παιδιά. Θα σας υποδείξει πως να σκηνοθετήσετε με απλά μέσα θεατρικά έργα κατάλληλα για παιδιά, όπου όλοι -μικροί και μεγάλοι- συμμετέχουν από την αρχή ως το τέλος αντλώντας μεγάλη ευχαρίστηση. Όλοι μαζί θα ράψουμε τα κουστούμια, θα πάρουμε μέρος στα θεατρικά παιχνίδια, θα φτιάξουμε τα σκηνικά. Γιατί η βασική μας αρχή, είναι η συλλογική εργασία.
Ένα πλήρες και εμπεριστατωμένο εγχειρίδιο γύρω από το παιδικό θέατρο και τις θεατρικές παραστάσεις σε νηπιαγωγεία, σχολεία και παιδικές θεατρικές ομάδες.
Τίτλος βιβλίου:Το θέατρο και τα παιδιά
Υπότιτλος βιβλίου:Παιχνίδια, έργα, κουστούμια και σκηνικά
Εκδότης:Ωρίων
Συντελεστές βιβλίου:Landa, Thomas Joseph (Συγγραφέας)
Landa, Norbert (Συγγραφέας)
Μπουρνόζου, Πίτσα (Μεταφραστής)
Βερέττας, Μάριος (Επιμελητής)
ISBN:
Στοιχεία έκδοσης: 1998
Ηλικίες:3 - 14
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Γενικά
Παιδικά - Εφηβικά > Δραστηριότητες - Χειροτεχνίες
Παιδικά - Εφηβικά > Μουσική - Θέατρο - Τραγούδια - Ανέκδοτα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες