Στους δρόμους του αγώνα

Εκδότης:
Εντός
Έτος:
2001
ISBN:
9789608472860
Σελίδες:
288
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Στους δρόμους του αγώνα
Τιμή εκδότη:€15,00
Η τιμή μας: €13,50
στο καλάθι
Στους δρόμους του αγώνα
"Κάποιες διαφημίσεις μας "γανώνουν" το κεφάλι απ' το πρωί ως το βράδυ. Προσπαθούν επίμονα να σε πείσουν πως τώρα υπάρχει ένας Τύπος που μπορεί όλα τα όνειρά σου να τα κάνει πραγματικότητα. Πώς, αν αγοράσεις την τάδε εφημερίδα, μπορείς να έχεις σαν δώρο και μια μεζονέτα "ονειρεμένη" και μάλιστα στο καταπράσινο Καστρί. Πως υπάρχει δεύτερο ή τρίτο "Τζακ Ποτ"! Κι αν αγοράσεις το τάδε λαχείο, μπορείς ν' αποκτήσεις "τα εκατομμύρια των ονείρων σου". Αγοράζοντας την τάδε εφημερίδα, μπορείς ν' αποκτήσεις, εκτός από ένα σπίτι "όνειρο", "πλήρως επιπλωμένο" και 380 αγιογραφίες παρακαλώ!".

(απόσπασμα από το βιβλίο)

Η δραματική "αυτοβιογραφική μαρτυρία" του συγγραφέα και ποιητή Βασίλη Φυτσιλή ολοκληρώνεται με την έκδοση του βιβλίου "Στους δρόμους του αγώνα", που αποτελεί συνέχεια του "Κουβεντιάζοντας με το Γιάννη. Το πικρό οδοιπορικό ενός μικρού αντάρτη", που κυκλοφόρησε επίσης από τις εκδόσεις "ΕΝΤΟΣ".
Ο συγγραφέας συνεχίζει την "κουβέντα" με τον αδελφό του, Γιάννη Φυτσιλή, καπετάνιο του ΕΛΑΣ και του Δημοκρατικού Στρατού (ΔΣΕ), από τους τελευταίους που συνέχισαν να μάχονται μέχρι τα μέσα του 1950 στην Καρδίτσα. Συνελήφθη από τον κυβερνητικό στρατό, αιχμαλωτίσθηκε και εκτελέσθηκε χωρίς δίκη, πιθανώς στο Μεζούρλου της Λάρισας.
Παραθέτοντας υπό τη μορφή αφήγησης γεγονότα από την ιστορία του αντιστασιακού κινήματος και των μετεμφυλιακών διώξεων που υπέστησαν οι μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ, ο Β. Φυτσιλής σκιαγραφεί μια ολόκληρη εποχή που στοίχισε τη ζωή σε χιλιάδες ανθρώπους και σημάδεψε την πορεία ενός ολόκληρου λαού.
Τα ντοκουμέντα από τη δράση των αντιστασιακών ομάδων, συνδέονται με περιστατικά της σύγχρονης ζωής που αποδίδει ο συγγραφέας με σατιρική διάθεση. Από το Στρατηγείο του ΕΛΑΣ, στο ειδικό δικαστήριο του 1990, από τα βουνά της Ελεύθερης Ελλάδας στη σημερινή ύπαιθρο των "Καποδιστριακών" Δήμων κι από την οργάνωση του αντιφασιστικού μετώπου στα σύγχρονα φαινόμενα του νεοφασισμού.
Η καλαίσθητη έκδοση κοσμείται από σκίτσα του ίδιου του συγγραφέα, ζωγραφισμένα σε τσιγαρόχαρτα στην περίοδο της φυλάκισής του από το μεταβαρκιζιανό καθεστώς, αλλά και από έγχρωμες φωτογραφίες μνημείων για τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης στη Νιάλα, στη Σέκλιζα κ.α. Παρατίθενται, επίσης, κριτικές και δημοσιεύματα στον Τύπο για το βιβλίο του "Κουβεντιάζοντας με το Γιάννη", με την υπογραφή του Γ. Ι. Βελλά (Δρ Ιστορικών Επιστημών), του Ηλ. Λεφούση (δημοσιογράφου), της Ευγ. Ζωγράφου (βιβλιοκριτικού), της Π. Δαράκη (συγγραφέως), του Γ. Βαλέτα (συγγραφέα-εκδότη) και του Ν. Παπανδρέου.
Το βιβλίο του Β. Φυτσιλή "Στους δρόμους του αγώνα" δεν αποτελεί απλά μία ιστορική μαρτυρία, αλλά μία κριτική κατάθεση σκέψεων και κρίσεων επάνω σε ζητήματα της επικαιρότητας. Επίκαιρες και διαχρονικές οι σκέψεις του συγγραφέα, παρατίθενται μέσα από ζωντανές αφηγήσεις και συνομιλίες προσώπων.
Τίτλος βιβλίου:Στους δρόμους του αγώνα
Εκδότης:Εντός
Συντελεστές βιβλίου:Φυτσιλής, Βασίλης (Συγγραφέας)
ISBN:9789608472860
Σειρά εκδότη:Μαρτυρία
Στοιχεία έκδοσης:Φεβρουάριος 2001
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες