Τα φτερά του πεπρωμένου

Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601404110
Σελίδες:
249
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τα φτερά του πεπρωμένου
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τα φτερά του πεπρωμένου
Σ' ένα μαγευτικό τόπο, το Νησί, σύννεφα, λουλούδια, δέντρα, ζώα, κάτοικοι -τα πάντα μέσα σ' αυτό το περιβάλλον όπου τα πνεύματα εμψυχώνουν τους ανθρώπους και τα πράγματα- ζουν, μάχονται, ερωτεύονται, πεθαίνουν κάτω από το άγρυπνο και θλιμμένο βλέμμα του μεγάλου Τουράκο, του μοναχικού πουλιού, που γίνεται μάρτυρας της τρυφερότητας, της βίας, της σκληρότητας, της αταξίας και της σύγχυσης που κυριαρχεί στον κόσμο.

Προσπαθώντας να ξεφύγει από το οδυνηρό παρελθόν του, ο αρχαιολόγος Πιέρ Ντοστ εγκαταλείπει τη μητρόπολη, όπου ζούσε με τη γυναίκα του Ελέν και το γιο τους, το μικρό Μαρκ. Αυτοεξορίζεται σ' ένα τροπικό νησί, όπου βρίσκει φιλοξενία στην έπαυλη της Ζιλί Κερν, που υπήρξε φοιτήτριά του στο παρελθόν.

Στην ίδια έπαυλη ζουν επίσης η Ζία η μάγισσα, ο Πέρι ο κηπουρός, η κόρη τους η Νάο και, κατά διαστήματα, ένα μουγκό παιδί.

Το Νησί, που απέκτησε πρόσφατα την ανεξαρτησία του, μαστίζεται από ταραχές και συγκρούσεις ανάμεσα στις δυο φυλές ιθαγενών που το κατοικούν. Ο αρχηγός της φυλής των Αετών, ο Επαναστάτης, ήρωας του αγώνα για την Ανεξαρτησία, είναι ο αγαπημένος της Ζιλί Κερν.

Ο Πιέρ και ο βοηθός του ο Καμπέ ανακαλύπτουν ένα αγαλματάκι που ανατρέπει την παραδοσιακή ιστορία του Νησιού. Η εξέγερση ξεσπά. Τις ίδιες μέρες, φτάνει από τη μητρόπολη η Ελέν για να αποκαλύψει στον Πιέρ τις συνθήκες του θανάτου του γιου τους, ενός δράματος που ο ίδιος θέλησε να ξεχάσει.
Τίτλος βιβλίου:Τα φτερά του πεπρωμένου
Τίτλος πρωτότυπου:La tristesse du touraco
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Mabin Chennevière, Yves (Συγγραφέας)
Καρακίτσου - Dougé, Νίκη (Μεταφραστής)
Ρομπλέν, Μαρία (Μεταφραστής)
ISBN:9789601404110
Σειρά εκδότη:Ξένη Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες