Μικροοικονομική θεωρία (τ.1)

Εκδότης:
Μπένου Ε.
Έτος:
1994
ISBN:
9789602551219
Σελίδες:
370
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μικροοικονομική θεωρία
Τιμή εκδότη:€26,51
Η τιμή μας: €25,18
στο καλάθι
Μικροοικονομική θεωρία (τ.1)
Η διδασκαλία των μαθημάτων της Μικροοικονομικής Θεωρίας στο Τμήμα μας γίνεται τα τελευταία χρόνια από εμένα, τον Ν. Μπαλτά και τον Γ. Μπήτρο. Από την αρχή αποφασίσαμε ότι η καλύτερη λύση για ένα σύγγραμμα, που θα εκάλνπτε πλήρως τις ανάγκες των φοιτητών του τμήματος, ήταν να είναι προϊόν της κοινής μας διδασκαλίας των σχετικών μαθημάτων. Έτσι εγώ ανέλαβα την υποχρέωση συγγραφής του Τόμου Α΄, ο Ν. Μπαλτάς του Τόμου Β΄ και ο Γ. Μπήτρος την συγγραφή του Τόμου Γ΄.

Το όλο έργο συμπληρώνεται με ειδικό Τόμο Ασκήσεων Μικροοικονομικής θεωρίας, ο οποίος περιέχει την ανάλυση επιλεγμένων προβλημάτων και ασκήσεων που χρησιμοποιούμε για την εμπέδωση της ύλης. Πράγματι, η διδασκαλία μας στην ΑΣΟΕΕ, το σημερινό Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, αλλά και στο εξωτερικό, μας έχει πείσει ότι είναι αδύνατη η κατανόηση της Μικροοικονομικής θεωρίας, αν ο φοιτητής δεν αφιερώσει κάποιο χρόνο στη λύση πρακτικών προβλημάτων εφαρμογής της θεωρίας αλλά και ασκήσεων που χρησιμοποιούν τις απαραίτητες μαθηματικές τεχνικές και απαιτούν λίγη σκέψη και πρωτοβουλία. Άλλωστε, η Μικροοικονομική θεωρία από μακρού αποτελεί ένα από τα κύρια πεδία εφαρμογής της Μαθηματικής Ανάλυσης, την οποία διδάσκονται όλοι οι φοιτητές μας κατά τη διάρκεια του πρώτου έτους σπουδών τους.

Ο Τόμος Α΄ έλκει την καταγωγή του από μια παλαιότερη μετάφραση τον γνωστού βιβλίου των J.Ρ. Gould και C.Ε. Ferguson που χρησιμοποιούσαμε για πολλά χρόνια στη διδασκαλία της Μικροοικονομικής Θεωρίας. Η ύλη του Τόμου έχει εμπλουτισθεί με νέα τμήματα, παραρτήματα και το κεφάλαιο με το οποίο τελειώνει. [...]

(από τον πρόλογο του Ε. Δρανδάκη)
Τίτλος βιβλίου:Μικροοικονομική θεωρία
Εκδότης:Μπένου Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Συλλογικό έργο (Συγγραφέας)
Δρανδάκης, Εμμανουήλ (Συγγραφέας)
Μπήτρος, Γεώργιος Κ. (Συγγραφέας)
Μπαλτάς, Νικόλαος Κ. (Συγγραφέας)
Δρανδάκης, Εμμανουήλ (Επιμελητής)
ISBN:9789602551219
Στοιχεία έκδοσης: 1994
Τόμος:1
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες