Ο Μακρυνούρης

Ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι για την προσχολική ηλικία
Εκδότης:
Κίρκη
Έτος:
1990
ISBN:
9789607010278
Σελίδες:
18
Εξώφυλλο:
Σκληρό
Ο Μακρυνούρης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Ο Μακρυνούρης
Στόχος της σειράς είναι να μυήσει τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στη μαγεία της λογοτεχνίας και να του καλλιεργήσει την ιδέα ότι το διάβασμα είναι πηγή διασκέδασης, προετοιμάζοντάς τα, παράλληλα, για την εκμάθηση της ανάγνωσης.
Γι' αυτό διαλέχτηκαν τραγούδια, ποιήματα και παραμύθια τέτοια που να ταιριάζουν στη φύση και την αντίληψη του παιδιού αυτής της ηλικίας, να ξυπνούν το ενδιαφέρον του και να αιχμαλωτίζουν την προσοχή του.
Οι εικόνες είναι απλές και εκφραστικές, έτσι που το παιδί να παρακολουθεί εύκολα την εξέλιξη της υπόθεσης. Οι φράσεις είναι απλές, σύντομες και σαφείς, πλούσιες σε ρήματα. Ο ρυθμός, η ομοιοκαταληξία και η επανάληψη ενθαρρύνουν το παιδί να αποστηθίσει το κείμενο. Μ' αυτόν τον τρόπο, αν το παιδί θελήσει, θα μπορεί εύκολα να εντοπίζει τις λέξεις, να τις δείχνει και να συνηθίσει να τις βλέπει.
Η σειρά "Τα Δικά μας" έχει έναν επιπρόσθετο στόχο: να ενεργοποιήσει τα λαϊκά μας τραγούδια και παραμύθια και να τα κάνει βίωμα του σημερινού παιδιού γιατί είναι απαραίτητος συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις γενιές.
Στον "Μακρυνούρη" παρακολουθούμε τη δίκαιη τιμωρία της κλεψιάς μέσα από υπερβολικές πράξεις που τονίζουν το θέμα της φιλίας και τς συνεργασίας.
Τίτλος βιβλίου:Ο Μακρυνούρης
Υπότιτλος βιβλίου:Ένα ελληνικό λαϊκό παραμύθι για την προσχολική ηλικία
Εκδότης:Κίρκη
Συντελεστές βιβλίου:Αλτιντζή, Βίκυ (Εικονογράφος)
Χατζημανώλη, Άννα (Διασκευαστής)
ISBN:9789607010278
Σειρά εκδότη:Τα Δικά μας
Στοιχεία έκδοσης: 1990
Κατηγορίες:Παιδικά - Εφηβικά > Παραμύθια
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες