Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης

Εκδότης:
Ροές
Έτος:
2009
ISBN:
9789602833018
Σελίδες:
188
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης
Τιμή εκδότη:€14,84
Η τιμή μας: €13,36
Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης
Στο βιβλίο επιχειρείται μια πρώτη προσέγγιση της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης που εκδηλώθηκε στις αρχές Φθινοπώρου 2008 στην Αμερική, δρομολογώντας εξελίξεις όχι μόνο στο παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα, αλλά κυρίως στο γεωπολιτικό -εξελίξεις των οποίων το μέγεθος είναι αδύνατον να εκτιμηθεί επί του παρόντος. Το κύριο βάρος της ανάλυσης δεν δίδεται τόσο στην οικονομική πλευρά, όσο στην πολιτική διάσταση της κρίσης (με την έννοια της στενής διαπλοκής της οικονομικής συμπεριφοράς με τη μητροπολιτική στρατηγική), η οποία κατά κανόνα διατηρείται στη σκιά ή θεωρείται δευτερεύουσα.
Ο διπλός χαρακτήρας της κρίσης και κυρίως η πολιτική στρατηγική της Αμερικής, η οποία επηρεάζει βαθύτατα και άμεσα την Ελλάδα, ανιχνεύεται στα τέσσερα άρθρα του γνωστού μεγαλοεπενδυτή Τζ. Σόρος, τα οποία είδαν το φως της δημοσιότητας στα τέλη Φεβρουάριου του τρέχοντος έτους.
Η πολιτική ανάλυση ολοκληρώνεται με την περιγραφή του ιστορικού και πνευματικού ήθους της αμερικανικής μητρόπολης, η οποία φέρει και το κύριο βάρος της εν εξελίξει οικονομικής κρίσης.
Τίτλος βιβλίου:Η Ελλάδα στη δίνη της οικονομικής κρίσης
Εκδότης:Ροές
Συντελεστές βιβλίου:Γεράσης, Γιάννης (Συγγραφέας)
Καρτάκης, Ελευθέριος (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789602833018
Σειρά εκδότη:Δοκίμια
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2009
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες