Η Ελλάς τω 1887

Εκδότης:
Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις
Έτος:
1990
ISBN:
9789602580080
Σελίδες:
171
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η Ελλάς τω 1887
Τιμή εκδότη:€10,60
Η τιμή μας: €9,54
στο καλάθι
Η Ελλάς τω 1887
Η Ελλάς τω 1887 είναι μια τεχνοκρατική μελέτη για την "υλική πρόοδο" της Ελλάδας του Χαριλάου Τρικούπη στους τομείς της γεωργίας, της βιομηχανίας, του εμπορίου και των τεχνολογικών υποδομών. Ο 'Αγγλος συγγραφέας, ο Κάρολος Τσέστων (Charles C. Cheston), ήταν πτυχιούχος μαθηματικός του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης και εργαζόταν το 1887 για λογαριασμό της Lake Copais Company (της Εταιρίας της Λίμνης Κωπαΐδας). Επισκέφθηκε πολλές φορές την Ελλάδα και το 1893 αναφέρεται να εργάζεται ως δικηγόρος του τραπεζικού οίκου Hambro. Το βιβλίο του, το οποίο εκδόθηκε δύο φορές στα αγγλικά και μία στα γαλλικά (η ελληνική έκδοση μεταφράστηκε από τα γαλλικά), εξετάζει τους μισθούς και τα εισοδήματα, τη φορολογία (με πίνακες για τον προϋπολογισμό του 1887), τις τελωνειακές εισπράξεις (1884-87), την εξέλιξη του Δημοσίου Χρέους από την ίδρυση του ελληνικού κράτους, το κόστος ζωής (με τις τιμές διαφόρων αγαθών πρώτης ανάγκης), το εμπόριο (με αναλυτικούς πίνακες με τα εισαγόμενα και τα εξαγόμενα προϊόντα από τα λιμάνια του Πειραιά, της Πάτρας, της Σύρου και του Βόλου τα έτη 1885-86), τη ναυτιλιακή κίνηση, τα μεταλλεία του Λαυρίου, τους σιδηροδρόμους, τη διώρυγα της Κορίνθου και την αποξήρανση της Κωπαΐδας καθώς επίσης και για τα "ηθικά χαρακτηριστικά" (τα προτερήματα και τα μειονεκτήματα) των Ελλήνων. Ο συγγραφέας παρουσιάζει μια θετική αλλά και ρεαλιστική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, διακρίνοντας την "πραγματική" από την "ποιητική" Ελλάδα, και εξυμνεί την αστική της ανάπτυξη.
Η αναστατική έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή και ευρετήριο όρων, προσώπων, εταιρικών επωνυμιών και τοπωνυμίων, τα οποία συνέταξε ο Χρήστος Π. Μπαλόγλου.
Τίτλος βιβλίου:Η Ελλάς τω 1887
Εκδότης:Καραβία, Δ. Ν. - Αναστατικές Εκδόσεις
Συντελεστές βιβλίου:Cheston, Charles (Συγγραφέας)
ISBN:9789602580080
Σειρά εκδότη:Βιβλιοθήκη Ιστορικών Μελετών
Στοιχεία έκδοσης: 1990
Σημείωση:Φωτομηχανική ανατύπωση: Αθήνησι, Εκ του τυπογραφείου της Ακροπόλεως, 1887. Εισαγωγή, ευρετήριο: Χρήστος Π. Μπαλόγλου.
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Οικονομία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες