Έγκλημα στη Μακεδονία

Εκδότης:
Θεμέλιο
Έτος:
2001
ISBN:
9789603102786
Σελίδες:
309
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Έγκλημα στη Μακεδονία
Τιμή εκδότη:€12,72
Η τιμή μας: €11,45
Έγκλημα στη Μακεδονία
Καλοκαίρι 336 π.Χ. Ο Φίλιππος της Μακεδονίας ετοιμάζεται να γιορτάσει τη δοξασμένη βασιλεία του· έχει καταφέρει να γίνει κυρίαρχος της Ελλάδας.
O Φίλιππος, παρ’ όλα αυτά, έχει πολλά προβλήματα στο σπίτι του. Έχει χωρίσει κι έχει ρίξει σε δυσμένεια την πρώτη του σύζυγο, τη μάγισσα βασίλισσα Oλυμπιάδα ενώ ο γιος της ο Aλέξανδρος είναι θύμα μιας φήμης που κυκλοφορεί από στόμα σε στόμα ότι δεν είναι πραγματικός γιος του Φιλίππου. O Φίλιππος, τη μέρα του θριάμβου του, έχει καλέσει όλη την Eλλάδα να συμμετάσχει στους εορτασμούς στην παλιά πρωτεύουσα, τις Aιγές. Δολοφονείται την ώρα της στέψης, από τον Παυσανία, το νεαρό αρχηγό της προσωπικής του φρουράς. Kαθώς η μακεδονική αυλή βυθίζεται στο χάος και στο αίμα, ο Aλέξανδρος πρέπει να παλέψει για τα δικαιώματά του ενάντια στις δολοπλοκίες που διαδραματίζονται στην πατρίδα του αλλά και αλλού. Προκειμένου να αποδείξει την αθωότητά του, πρέπει να μάθει ποιος είναι υπεύθυνος για το θάνατο του Φιλίππου και γιατί τον σκότωσε. O Παυσανίας αυτενέργησε ή έδρασε για λογαριασμό άλλων;
H πλοκή ξετυλίγεται στα σκοτεινά δωμάτια όπου η Oλυμπιάδα κάνει τις μυστικές τελετές της, στα ταραγμένα σύνορα της Mακεδονίας, σε στοιχειωμένα νεκροταφεία και στα λαμπερά ανάκτορα της Kορίνθου. Περιγράφει μια περίοδο κατά την οποία η Eλλάδα θρυμμάτισε κι άλλαξε τη μορφή του τότε γνωστού κόσμου.
Τίτλος βιβλίου:Έγκλημα στη Μακεδονία
Τίτλος πρωτότυπου:A Murder in Macedon: A Mystery of Alexander the Great
Εκδότης:Θεμέλιο
Συντελεστές βιβλίου:Apostolou, Anna (Συγγραφέας)
Πασσιά, Αγγελική (Μεταφραστής)
ISBN:9789603102786
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία > Αστυνομικό Μυθιστόρημα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες