Οι ναυαγοί

Εκδότης:
Pathos Publishing
Έτος:
2008
ISBN:
9783981209044
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Οι ναυαγοί
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Οι ναυαγοί
Η δεύτερη παραγωγή μας αφορά τους "Ναυαγούς" του Hernan Neira (το τυπωμένο βιβλίο τιμήθηκε το 2003 με το βραβείο "Οι δύο όχθες"). Πρόκειται για ένα πολυφωνικά ηχογραφημένο Audio Book με πλούσια μουσική υπόκρουση (τη σύνθεση υπογράφει ο Χρήστος Ξενάκης ενώ τους κεντρικούς ρόλους υποδύονται οι ηθοποιοί Μιχάλης Μαρκάτης και Σεραφίτα Γρηγοριάδου). Η πλοκή, πέρα από τις εξαιρετικές περιγραφές και τους γοργούς ρυθμούς της, αποκαλύπτει στον ακροατή ένα δεύτερο νοηματικό επίπεδο, κατατάσσοντας το στην κατηγορία του ψυχολογικού μυθιστορήματος.

"Η Άμελαντ, μια άσπλαχνη φλοίδα γης καταμεσής του πελάγους, γίνεται η σκηνή όπου διαδραματίζεται ξανά και ξανά η αναμέτρηση της αγάπης με τη λήθη. Στη σαθρή, σάπια από τις κουτσουλιές των γλάρων άμμο, βρίσκουν καταφύγιο οι ναυαγοί. Δεν είναι ο ανελέητος τόπος, αλλά οι δικές τους επιλογές που τους κρατούν έρμαιους των πιο ζοφερών ενστίκτων και αποκλείουν κάθε έκφανση ανθρώπινης πνοής. Ένα και μόνο δίλημμα, να μείνουν ή να επιχειρήσουν να φύγουν απ' την Άμελαντ, αρκεί για να ξεσπάσει αλληλοσπαραγμός. Και έπειτα, καθώς η παλίρροια καταπίνει τα πτώματα, η μνήμη των νεκρών αμφισβητείται. Η κόρη, ένας πατέρας φαροφύλακας που τον έσπρωξαν ή έπεσε, ο νέος άνδρας, πλάσματα της στεριάς που στο άχρονο τοπίο πασχίζουν να συγκρατήσουν τα λογικά τους. Στο άνυδρο νησί, θανάσιμα εγκλωβισμένη σ΄ένα λαβύρινθο κοραλλιών και υφάλων, η ψυχή σαστίζει. Είναι οι αναλαμπές του φάρου που συντηρούν την όποια διαύγεια και καθιστούν δυνατή την καταγραφή της ιστορίας. Μια σκοτεινή διήγηση στις παρυφές της τρέλας. Ένα χρονικό της πάλης με το φόβο. Και τελικά, η συνειδητοποίηση πως η Άμελαντ είναι το άψυχο κελί που χτίζουμε γύρω μας, η προσωπική φυλακή του καθενός. Υπάρχει ελπίδα απόδρασης;"

Ερμηνεύουν οι ηθοποιοί: Μιχάλης Μαρκάτης, Σεραφίτα Γρηγοριάδου, Γρηγόρης Ποιμενίδης, Γιάννης Τσικής, Νίκος Σιδέρης και Ζωή Κατσάτου.

Ηχητικός Σχεδιασμός: Hyoogen.
Τίτλος βιβλίου:Οι ναυαγοί (CD-Audio)
Τίτλος πρωτότυπου:Ameland
Περιέχει:3 CD
Εκδότης:Pathos Publishing
Συντελεστές βιβλίου:Neira, Hernán (Συγγραφέας)
Σερέτη, Τζίνα (Μεταφραστής)
Ξενάκης, Χρήστος, μουσικός (Συνθέτης)
ISBN:9783981209044
Στοιχεία έκδοσης:Μάιος 2008
Σημείωση:Audio Book διαθέσιμο ως σετ 3 CD Audio ή MP3 download (έντυπη έκδοση: "Opera", 2005). Διάρκεια: 3hrs 8min 31sec. Κεντρική διάθεση: "Δίκτυο Ερμής".
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Μεταφρασμένη λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες