Η καθημερινή ζωή στην Αλεξάνδρεια 331-30 π.Χ.

Εκδότης:
Παπαδήμας Δημ. Ν.
Έτος:
2006
ISBN:
9789602065006
Σελίδες:
340
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Η καθημερινή ζωή στην Αλεξάνδρεια 331-30 π.Χ.
Τιμή εκδότη:€19,08
Η τιμή μας: €17,17
στο καλάθι
Η καθημερινή ζωή στην Αλεξάνδρεια 331-30 π.Χ.
Ανάμεσα στις μεγάλες πόλεις της αρχαιότητας η Αλεξάνδρεια άσκησε εξαιρετική γοητεία πάνω στους λαούς της Μεσογείου. Ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο το 331 π.Χ. και έγινε πρωτεύουσα του Βασιλείου των Πτολεμαίων ως την άφιξη των Ρωμαίων (30 π.Χ.).
Όλα τα πλούτη της Αιγύπτου περνούν από αυτήν εξαιτίας του ρόλου της σαν λιμανιού στις εκβολές του Νείλου, που την τοποθετεί επικεφαλής του μεσογειακού εμπορίου. Οι επιστήμες γνωρίζουν εκεί μιαν αξιοσημείωτη άνθηση χάρη στους μεγαλύτερους επιστήμονες: η ιατρική με τον ανατόμο Ηρόφιλο, η γεωγραφία με τον Ερατοσθένη, η αστρονομία και τα μαθηματικά, ενώ αναπτύσσονται η λογοτεχνία και η ποίηση.
Γύρω από τη Βιβλιοθήκη και το Μουσείο η αλεξανδρινή ζωή ενώνει τις νέες ελληνικές απαιτήσεις με την αιγυπτιακή κληρονομιά. Οι Ελληνομακεδόνες είναι οι μόνοι πολίτες στην Αίγυπτο, όπου όμως οι γυναίκες μπορούν να γίνουν βασίλισσες. Οι Αιγύπτιοι ενσωματώνονται σιγά σιγά, ενώ οι δούλοι αποτελούν τη σιωπηλή πλειοψηφία. Η αυλαία ανοίγεται πάνω σ' αυτήν την κοινωνία με τις γιορτές της, τις ιεροτελεστίες της, τους τόπους διαβίωσής της και τα μνημεία της. Χωνευτήρι, όπου ανακατεύονται οι πνευματικές καλλιέργειες, οι καλλιτεχνικές παραδόσεις και οι άνθρωποι, η Αλεξάνδρεια λάμπει για τρεις αιώνες με μια λάμψη, που περιγράφεται και φωτίζεται μεγαλόπρεπα σ' αυτό το έργο.
Τίτλος βιβλίου:Η καθημερινή ζωή στην Αλεξάνδρεια 331-30 π.Χ.
Τίτλος πρωτότυπου:La vie quotidienne à Alexandrie 331-30 av. J.-C.
Εκδότης:Παπαδήμας Δημ. Ν.
Συντελεστές βιβλίου:Ballet, Pascale (Συγγραφέας)
Βλοντάκης, Σταύρος Γ. (Μεταφραστής)
ISBN:9789602065006
Σειρά εκδότη:Λαοί και Πολιτισμοί
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2006
Κατηγορίες:Ιστορία > Παγκόσμια Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες