Μπροστά στη βιολογική απειλή

Τα βιολογικά όπλα και ο μυστικός πόλεμος της Αμερικής
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601404813
Σελίδες:
668
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Μπροστά στη βιολογική απειλή
Τιμή εκδότη:€22,43
Η τιμή μας: €20,19
στο καλάθι
Μπροστά στη βιολογική απειλή
Στο βιβλίο "Μπροστά στη βιολογική απειλή" μιλούν ο Αμερικανός επιστήμονας που αφιέρωσε τη ζωή του στην τελειοποίηση βιολογικών όπλων και ο νομπελίστας που βοήθησε στην ανακάλυψη της νέας βιολογίας των γενετικά τροποποιημένων μικροβίων, ο οποίος τώρα αγωνίζεται να θέσει τέρμα στη λανθασμένη χρήση αυτής της τεχνολογίας. Επίσης, συναντάμε πρώην Σοβιετικούς επιστήμονες που παρασκεύασαν ποσότητες άνθρακα ικανές να σκοτώσουν και τον τελευταίο άνθρωπο στον πλανήτη και των οποίων η τεχνογνωσία είναι πλέον περιζήτητη τόσο από τρομοκράτες και κράτη-κακοποιούς όσο και από νόμιμα ερευνητικά εργαστήρια.

Θανάσιμα μικρόβια ψεκάζονται σε εμπορικά κέντρα, βομβίδια εξαπολύουν σπόρους άνθρακα πάνω από πεδία μαχών, φιαλίδια πανώλης σκορπίζονται στην καρδιά της Νέας Υόρκης - αυτές είναι οι βόμβες υδρογόνου των φτωχών, φρικτά όπλα μαζικής καταστροφής που μπορούν να δημιουργηθούν σε ένα απλό εργαστήριο. Μεταξύ των συγκλονιστικών αποκαλύψεων του βιβλίου περιλαμβάνονται:
-Πώς η CIA κατασκεύασε και υπέβαλε σε δοκιμές με απόλυτη μυστικότητα βιολογικά βομβίδια, θέτοντας σε συναγερμό αξιωματούχους που θεωρούσαν ότι η έρευνα αυτή παραβίαζε τη συνθήκη με την οποία απαγορεύεται η χρήση βιολογικών όπλων.
-Πώς το Πεντάγωνο ξεκίνησε μια μυστική προσπάθεια παρασκευής ενός υπερμικροβίου.
Λεπτομέρειες για το γιγαντιαίων διαστάσεων μυστικό πρόγραμμα της πρώην Σοβιετικής Ένωσης για την παραγωγή βιολογικών όπλων, καθώς και νέες κατηγορίες ότι κάποια μικρόβια τέθηκαν υπό δοκιμή σε ανθρώπους.
-Πώς οι επιστήμονες της Μόσχας δημιούργησαν ένα μικρόβιο που δεν ανιχνεύεται και δίνει εντολή στο σώμα να αυτοκαταστραφεί.
-Τις χαοτικές προσπάθειες του Πενταγώνου να ανακαλύψει τρόπους άμυνας απέναντι στα βιολογικά όπλα του Ιράκ στον πόλεμο του Κόλπου το 1991.
Τίτλος βιβλίου:Μπροστά στη βιολογική απειλή
Υπότιτλος βιβλίου:Τα βιολογικά όπλα και ο μυστικός πόλεμος της Αμερικής
Τίτλος πρωτότυπου:Germs
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Broad, William T. (Συγγραφέας)
Engelberg, Stephen (Συγγραφέας)
Miller, Judith (Συγγραφέας)
Καψάλης Χρήστος (Μεταφραστής)
ISBN:9789601404813
Σειρά εκδότη:Ποικίλα Θέματα
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική > Στρατός και Άμυνα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες