Τουαρέγκ

Τα μάτια της ερήμου καίνε: Μυθιστόρημα
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601404349
Σελίδες:
392
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τουαρέγκ
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τουαρέγκ
Μια μεγάλη περιπέτεια: Ένα πλοκάμι μαφιόζων εμπορεύεται όπλα και θάνατο από τη Μεσόγειο στη Σαχάρα. Κι ένα παιδί στη Γαύδο ονειρεύεται τις ακτές της Αφρικής. Ένας ιστός αράχνης κι ένας έρωτας. Τα μάτια της ερήμου καίνε!
Τουαρέγκ, οι πολεμιστές της ερήμου, που διατρέχουν αιώνες τη Σαχάρα. Βαθιά μέσα στα μάτια τους καθρεφτίζεται η άμμος, καίνε οι έρωτες και λάμπει η ζωή. Καμιά φορά αστράφτει το μίσος και επωάζεται η εκδίκηση. Σκληροί όσο και η ζωή που κάνουν. Τρυφεροί όσο μια όαση ύστερα από ένα εξαντλητικό ταξίδι με το καραβάνι.
Τουαρέγκ, οι άνθρωποι με τα μπλε τιρμπάνια, που αφήνουν να φαίνονται μόνο τα μάτια τους. Πολλοί τους λένε "οι μπλε άνθρωποι".
Η Σαχάρα αναπνέει αιώνες με τα όνειρά τους, όπως σαλεύει τους αμμόλοφούς της ο χαρματάν, ένας αέρας παράξενος, δύσκολος και πεισματάρης.
Τουαρέγκ! Το τσίμπημα της κόμπρας φέρνει θάνατο! Οι έρωτές τους είναι από μετάξι, όπως κι ο ουρανός στην Τενερέ. Βαθύ μπλε πάνω απ' το βαθύ κίτρινο της άμμου. "Τενερέ" σημαίνει "τίποτε" κι είναι τα πάντα. Το πιο σκληρό και ανελέητο κομμάτι της ερήμου. Αυτό που τραγουδούν με πάθος στα πιο νοσταλγικά τραγούδια τους οι Τουαρέγκ.
Τίτλος βιβλίου:Τουαρέγκ
Υπότιτλος βιβλίου:Τα μάτια της ερήμου καίνε: Μυθιστόρημα
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Ζερβονικολάκης, Νίκος (Συγγραφέας)
ISBN:9789601404349
Σειρά εκδότη:Ελληνική Λογοτεχνία
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες