Κώδικας διοικητικής δικονομίας

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2001
ISBN:
9789603015628
Σελίδες:
859
Εξώφυλλο:
Δερματόδετο
Κώδικας διοικητικής δικονομίας
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Κώδικας διοικητικής δικονομίας
Ένα σημαντικό έργο που περιέχει, κατ’ άρθρο, συστηματικά ταξινομημένη νομολογία, όπως έχει διαμορφωθεί μέχρι το έτος 2001, η οποία αφορά τα θέματα που ρυθμίζει ο Κώδικας αυτός. Τα θέματα, σε κάθε άρθρο, παρατίθενται κατ’ αλφαβητική σειρά, περιέχονται δε οι συναφείς ουσιαστικές ή δικονομικού περιεχομένου διατάξεις του διοικητικού ή του αστικού δικαίου, ώστε ο μελετητής να έχει πλήρη εικόνα του ρυθμιζόμενου κάθε φορά θέματος και της λύσης που έχει δοθεί από τα δικαστήρια της χώρας.
Δίδεται η έννοια των διοικητικών διαφορών ουσίας (φορολογικές, κοινωνικοασφαλιστικές, ν. 1406/1983, ΚΕΔΕ κ.ά.), όπως έχει διαμορφωθεί νομολογιακά, και γίνεται διάκριση μεταξύ αυτών και των ακυρωτικών διαφορών που υπάγονται στο Διοικητικό Εφετείο και στο Συμβούλιο της Επικρατείας, καθώς και των ιδιωτικών διαφορών που υπάγονται στα Πολιτικά Δικαστήρια. Προς πληρέστερη δε ενημέρωση, παρατίθενται οι διατάξεις νόμων που έχουν υπαγάγει διοικητικές διαφορές ως διαφορές ουσίας στην αρμοδιότητα των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων και γίνεται περιπτωσιολογική αναφορά των διαφορών αυτών, των διαφορών που εξακολουθούν να υπάγονται στην ακυρωτική αρμοδιότητα του ΣτΕ, καθώς και των ιδιωτικών διαφορών. Παρατίθεται ακόμη η νομολογία των πολιτικών δικαστηρίων, η οποία αναφέρεται στις νέες ρυθμίσεις που εισάγονται με το νέο Κώδικα και συναντώνται στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας. Αποτελεί το πλέον έγκυρο βοήθημα για την πληρέστερη ενημέρωση και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της διοικητικής δίκης.
Περιλαμβάνει:
Σχετικές, κατ’ άρθρο, ουσιαστικές και δικονομικές διατάξεις, Νομολογία του Ανώτατου Ειδικού Δικαστηρίου, Νομολογία του Συμβουλίου της Επικρατείας, Νομολογία των Τακτικών Διοικητικών Δικαστηρίων, Σχετική νομολογία του Αρείου Πάγου και των πολιτικών δικαστηρίων, Διατάξεις του Κώδικα Διοικητικής Διαδικασίας κατανεμημένες στα αντίστοιχα κατ’ άρθρο θέματα, καθώς και ολόκληρο το κείμενο του νέου αυτού Κώδικα, Αιτιολογική Έκθεση της Επιτροπής και Εισηγητική Έκθεση, Αναλυτικό ευρετήριο με αλφαβητική παράθεση των θεμάτων και επίσης αλφαβητική παράθεση των επί μέρους κατά θέμα λημμάτων.
Τίτλος βιβλίου:Κώδικας διοικητικής δικονομίας
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Μωυσίδης, Βλαδίμηρος Δ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789603015628
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες