Τετράδιο πολιτικής σκέψης

Στη νέα εποχή θα μπούμε όλοι μαζί. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω
Εκδότης:
Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος:
2001
ISBN:
9789601404516
Σελίδες:
211
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Τετράδιο πολιτικής σκέψης
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Τετράδιο πολιτικής σκέψης
Στην αφετηρία του 21ου αιώνα ζούμε μια περίοδο σημαντικών αλλαγών που σφραγίζουν το τέλος μιας ολόκληρης εποχής και θεμελιώνουν την είσοδο σε μια νέα. Οι αλλαγές αυτές -που καλύπτονται απλουστευτικά από τον όρο παγκοσμιοποίηση- δεν περιορίζονται μόνο στην ελεύθερη κίνηση κεφαλαίου και αγαθών, την τεχνολογική πρόοδο και τη διαμόρφωση παγκόσμιων δικτύων επικοινωνίας. Επεκτείνονται στην κοινωνία, στην εργασία, στην παραγωγή, στις διακρατικές σχέσεις, συνθέτοντας το νέο περιβάλλον. Ταυτόχρονα, διαμορφώνουν μια νέα παγκόσμια γεωγραφία για τα έθνη και τους λαούς, καθορίζοντας από τη μια πλευρά τις περιοχές του πλούτου και της ανάπτυξης και από την άλλη τις παγκόσμιες ζώνες του αποκλεισμού, της κοινωνικής περιθωριοποίησης και της φτώχειας.
Οι αντιφάσεις αυτές προκαλούν άμεσα ερωτήματα τόσο για τους όρους ειρήνης και ασφάλειας και τον τρόπο εξέλιξης της παγκόσμιας οικονομίας και της αγοράς όσο και για το μοντέλο ανάπτυξης και οργάνωσης των σύγχρονων κοινωνιών, το ρόλο της πολιτικής δημοκρατίας και τα δικαιώματα του κάθε πολίτη.
Σ' αυτά τα κρίσιμα ερωτήματα καλούμαστε να απαντήσουμε με σαφήνεια και ολοκληρωμένες πολιτικές προτάσεις όχι μόνο ως Έλληνες πολίτες αλλά και ως σοσιαλιστές που επιδιώκουν ασυμβίβαστα την κοινωνική δικαιοσύνη, την πρόοδο και την ενίσχυση του ρόλου της πατρίδας μας, την επικράτηση των αξιών και των οραμάτων που συνοδεύουν και δεσμεύουν το ΠΑΣΟΚ από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα...
Τίτλος βιβλίου:Τετράδιο πολιτικής σκέψης
Υπότιτλος βιβλίου:Στη νέα εποχή θα μπούμε όλοι μαζί. Δε θα αφήσουμε κανέναν πίσω
Εκδότης:Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Συντελεστές βιβλίου:Τσοχατζόπουλος, Άκης (Συγγραφέας)
ISBN:9789601404516
Σειρά εκδότη:Πολιτική
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Πολιτική
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες