Φιλί ζωής
Δύο νέες γυναίκες, μια δυνατή φιλία, ένας έρωτας εκτός λογικής, και μία ιστορία αφοσίωσης και προδοσίας, με φόντο την Ελλάδα του 21ου αιώνα όπου όλα μπορούν να ανατραπούν από τη μία στιγμή στην άλλη.
Ήταν εκείνο το κλικ που έρχεται έτσι, χωρίς συγκεκριμένο λόγο και σε κάνει να δεις ότι έχεις στήσει όλη σου τη ζωή στραβά. Καθώς ξάπλωσα και προσπάθησα να χαλαρώσω λίγο, κατάλαβα ότι ήμουν πολύ θυμωμένη. Όχι απλώς θυμωμένη, έξαλλη. Με ποιον ακριβώς δεν ήξερα.
Τίποτα στη ζωή της δεν είχε έρθει όπως θα έπρεπε... Έφταιγε που είχε γεννηθεί ανάποδα, έλεγε η μάνα της. Παιδεύτηκε πολύ, κόντεψε να πεθάνει για να τη φέρει στον κόσμο... Το κυριότερο, πίστευε ότι το γεγονός ήταν κακό σημάδι και θα ακολουθούσε τη μικρή της κόρη σε όλη της τη ζωή.
Τίτλος βιβλίου: | Φιλί ζωής |
---|
Εκδότης: | Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Ριτσώνη - Μπόμπολου, Ειρήνη (Συγγραφέας) Αβδούλος, Σταύρος (Συγγραφέας)
|
ISBN: | 9789601404806 | Εξώφυλλο βιβλίου: | Μαλακό |
---|
Σειρά εκδότη: | Ελληνική Λογοτεχνία | Σελίδες: | 328 |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2001 | Διαστάσεις: | 21x14 |
---|
Κατηγορίες: | Λογοτεχνία > Ελληνική Λογοτεχνία > Σύγχρονη Ελληνική Λογοτεχνία |

Καφταντζής, Γιώργος
Ο Γιώργος Καφταντζής γεννήθηκε στις 22 Μαρτίου 1920 στην Ηράκλεια Σερρών. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 1949 και δικηγόρησε στην πόλη των Σερρών, όπου και έζησε, από το 1952 έως το 1985. Πήρε μέρος στη μάχη της Κρήτης, στην οποία αναφέρεται το μυθιστόρημά του "Δώδεκα μέρες" και στην Εθνική Αντίσταση, ως κορυφαίο στέλεχος της ΕΠΟΝ (Μαλέας). Πρωτοστάτησε στην έκδοση των περιοδικών "Ξεκίνημα" του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, "Ορφέας" Σερρών κ.ά.
Από τις εξέχουσες μορφές των εκτός Θεσσαλονίκης βορειοελλαδιτών συγγραφέων. Έμεινε σταθερά στην αγαπημένη του πόλη των Σερρών· ο δήμος της για να τον τιμήσει έδωσε το όνομά του σε κεντρική πλατεία. Τακτικό μέλος της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών Θεσσαλονίκης. Τα ενδιαφέροντά του αναπτύχθηκαν σε αναπεπταμένο χώρο της πνευματικής ζωής του τόπου του, αλλά και της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής με αντίστοιχη δραστηριότητα. Η επίμονη και επίπονη ενασχόλησή του με την ιστορία και τα θησαυρίσματα από στοιχεία που τη συνέστησαν απεικονίζει την ασίγαστη μέριμνά του για τον χώρο και τους ανθρώπους, κάτι που απεικονίζεται και στη λογοτεχνία του. Πέθανε στις 12 Μαρτίου 1998.