Από την Ατλαντίδα στη Σφίγγα

Στα ίχνη της αρχαίας σοφίας: Αρχαίες θρησκείες, απαγορευμένη τεχνολογία, εναλλαικτική θεωρία
Εκδότης:
Αρχέτυπο
Έτος:
2002
ISBN:
9789607928559
Σελίδες:
368
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Από την Ατλαντίδα στη Σφίγγα
Εξαντλημένο από τον εκδότη
Από την Ατλαντίδα στη Σφίγγα
Τι ηλικία έχει η Σφίγγα; Σύμφωνα με νέα γεωλογικά δεδομένα χτίστηκε το 10500 π.Χ., γεγονός που μεταφέρει τις απαρχές του πολιτισμού μας χιλιάδες χρόνια πίσω. Πώς μετακινούσαν οι Αιγύπτιοι ογκόλιθους βάρους διακοσίων τόνων και πώς ήταν δυνατόν να είχαν τόσο εξελιγμένες γνώσεις μαθηματικών και αστρονομίας; Μήπως τις είχαν διδαχτεί από κάποιον αρχαιότερο λαό που βρήκε καταφύγιο στη χώρα τους μετά τον Κατακλυσμό που, σύμφωνα με τον Πλάτωνα, καταπόντισε την Ατλαντίδα το 9500 π.Χ.; Υπάρχουν ίχνη αυτής της μυθικής ηπείρου; Πόσο αρχαίος είναι τελικά ο άνθρωπος και τι έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην εξέλιξή του; Ποια είναι η κινητήρια δύναμη της ιστορίας; Μήπως το επόμενο βήμα στην ανθρώπινη εξέλιξη έχει ήδη γίνει;
Σε αυτά και σε πολλά άλλα ερωτήματα επιχειρεί να δώσει απαντήσεις το καταπληκτικό μπεστ σέλερ του Κόλιν Γουίλσον, ιχνηλατώντας τη μετάβαση από τη "συλλογική συνείδηση" της αρχαιότητας στην αλλοτρίωση του σύγχρονου ανθρώπου. Παραθέτοντας ένα πλούσιο μωσαϊκό από πηγές, από τον Πλάτωνα και τις Βέδες μέχρι τον Γκουρτζίεφ και το Ι-Τσινγκ, ο συγγραφέας μας ταξιδεύει από τη Μεγάλη Πυραμίδα στις σπηλαιογραφίες των Κρο-Μανιόν, από τους σαμάνους του Άνω Αμαζονίου στον Πυθαγόρα και από τις ανθρωποθυσίες των Μάγιας στη Ζώνη του Ωρίωνα.
Μια εναλλακτική θεωρία για την ανθρώπινη εξέλιξη. Συναρπαστικά αρχαιολογικά χρονικά. Μια πρωτοποριακή ενορατική σύλληψη της ιστορίας.
Τίτλος βιβλίου:Από την Ατλαντίδα στη Σφίγγα
Υπότιτλος βιβλίου:Στα ίχνη της αρχαίας σοφίας: Αρχαίες θρησκείες, απαγορευμένη τεχνολογία, εναλλαικτική θεωρία
Τίτλος πρωτότυπου:From Atlantis to the Sphinx: Recovering the lost wisdow of the ancient world
Εκδότης:Αρχέτυπο
Συντελεστές βιβλίου:Wilson, Colin (Συγγραφέας)
Βέμπος, Θανάσης (Μεταφραστής)
ISBN:9789607928559
Σειρά εκδότη:Ενναλακτικές Κοσμοθεωρίες
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002, 1η έκδοση
Κατηγορίες:Ιστορία
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες