Ομήρου Ιλιάδα Α΄ γυμνασίου

Εκδότης:
Σαββάλας
Έτος:
2002
ISBN:
9789604607280
Σελίδες:
285
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ομήρου Ιλιάδα Α΄ γυμνασίου
Εκτός κυκλοφορίας
Ομήρου Ιλιάδα Α΄ γυμνασίου
Αιώνες τώρα τα ομηρικά έπη δεν έπαψαν να μελετώνται, να διδάσκονται και να οδηγούν νέους ανθρώπους στα μυστικά της ζωής και της τέχνης. Αποτελεί, με δυο λόγια, ένα απολαυστικό κείμενο, που κατέχει, όχι άδικα, ένα σπουδαίο μέρος στο πρόγραμμα σπουδών του γυμνασίου.
Το βοήθημα αυτό ανταποκρίνεται σε μια διδακτική, παιδαγωγική και ερμηνευτική πρόκληση. Κινείται ανάμεσα σε δεσμεύσεις που επιβάλλουν το πρόγραμμα σπουδών και ο διδακτικός χρόνος, αλλά και σε υπερβάσεις που προκύπτουν από τη φύση του έργου και την ευαισθησία των νέων ανθρώπων.
Πιο συγκεκριμένα, αναδιηγείται περιληπτικά το περιεχόμενο κάθε ενότητας, το σχολιάζει, παρακολουθεί την εξέλιξη του επικού μύθου, εντοπίζει τη δράση και το ήθος των προσώπων, επισημαίνει τις αφηγηματικές τεχνικές και προσπαθεί ν' αποκαλύψει βασικές πλευρές του κόσμου του Ομήρου, ενός κόσμου μαγείας και ονείρου. Επίσης, απαντά στις Ερωτήσεις - Θέματα για συζήτηση ή εργασία.
Ως ερμηνευτική και διδακτική προσπάθεια δεν έχει άλλο στόχο παρά να βοηθήσει τα παιδιά να χαρούν το κείμενο, να επικοινωνήσουν μ' έναν ολόκληρο κόσμο και πολιτισμό, να συνδεθούν με πολιτιστικές εκφράσεις της εποχής του έπους και, τέλος, να βιώσουν ένα ιστορικό παρελθόν πάνω στο οποίο οικοδομείται το παρόν και το μέλλον κάθε λαού.
Τίτλος βιβλίου:Ομήρου Ιλιάδα Α΄ γυμνασίου
Εκδότης:Σαββάλας
Συντελεστές βιβλίου:Δρακόπουλος, Δημήτρης (Συγγραφέας)
Ρώμας, Χρίστος Γ. (Συγγραφέας)
ISBN:9789604607280
Στοιχεία έκδοσης:Ιανουάριος 2002
Κατηγορίες:Εκπαίδευση > Σχολικά > Βοηθήματα > Α' Γυμνασίου
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες