Αρχές και φιλοσοφία των ελευθεροτεκτόνων του αρχαίου και αποδεδεγμένου σκωπτικού τύπου (τ.1)
Το μνημειώδες έργο του Πάικ κυκλοφορεί και σε πολυτελή έκδοση 300 αριθμημένων αντιτύπων. Σκληρό δέσιμο, χρυσοτυπίες με τεκτονικά εμβλήματα. Χαρτί πολυτελείας (Σαμουά 115 γραμμαρίων, ώχρα). Σελίδες 326. Πρωτογράμματα του 18ου αιώνα, βινιέτες (μπορντούρες στο άνω μέρος της σελίδας, διαφορετικές για κάθε βαθμό), κοσμήματα όλα σε μπορντώ χρώμα. Η πολυτελής έκδοση συνοδεύεται με 7 επιπλέον σχέδια του 1830: Πρόκειται για τους πίνακες χαράξεως του μαθητού, του εταίρου και του διδασκάλου καθώς και για τις 4 όψεις του κυβικού λίθου όπως αναπτύσσεται στον 14ο βαθμό.
Τίτλος βιβλίου: | Αρχές και φιλοσοφία των ελευθεροτεκτόνων του αρχαίου και αποδεδεγμένου σκωπτικού τύπου |
---|
Υπότιτλος βιβλίου: | Οι συμβολικοί βαθμοί: Η στοά της τελειοποιήσεως |
---|
Τίτλος πρωτότυπου: | Morals and Dogma |
---|
Εκδότης: | Τετρακτύς |
---|
Συντελεστές βιβλίου: | Pike, Albert (Συγγραφέας) Μουρίκης, Ευάγγελος Ι. (Μεταφραστής)
|
ISBN: | | Εξώφυλλο βιβλίου: | Σκληρό |
---|
Στοιχεία έκδοσης: | 2001 | Διαστάσεις: | 25x18 |
---|
Τόμος: | 1 | Βάρος (Kg): | 0,544 |
---|
Σημείωση: | Το βιβλίο δεν πωλείται στα βιβλιοπωλεία αλλά διατίθεται αποκλειστικά από τις εκδόσεις "Τετρακτύς". Ίδιο isbn (960-8141-10-9) με την απλή έκδοση. |
---|
Κατηγορίες: | Ιστορία |

Ρίτσου Έρη
Η Έρη Ρίτσου γεννήθηκε το 1955 στο Bαθύ και μεγάλωσε στο Kαρλόβασι της Σάμου. Είναι κόρη της γιατρού Γαρυφαλιώς Γεωργιάδου-Pίτσου και του ποιητή Γιάννη Pίτσου. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και εργάστηκε στην Eθνική Tράπεζα της Eλλάδας. Συνταξιούχος πια, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στη Σάμο και στην Αθήνα. Έχει μια κόρη, τη Λητώ, και πολλούς καλούς φίλους.
Βιβλία της για μεγάλους: Γιατρός επαρχίας, Κέδρος, 2004, Μυστικά και αποκαλύψεις, Κέδρος, 2006, Ο νεκρός δολοφονήθηκε, Κέδρος, 2016, Κάτι κρέμεται εκεί ψηλά, Κέδρος, 2017.
Βιβλία της για παιδιά: Οι τρεις βασιλοπούλες, Κέδρος, 2001, Η καλή μεγάλη καφετιά αρκούδα βρήκε την ευτυχία, Κέδρος, 2002, 2017, Η μικρή καμηλοπάρδαλη που δεν έτρωγε το φαγητό της, Κέδρος, 2010, Η μαύρη πεταλούδα, Κέδρος, 2015, Μπαλού, Γκαλού, Νταλού: τρεις φίλοι παχουλοί που αλλάξανε βιολί, Κέδρος 2016, Η υπόσχεση του παιδιού, Κέδρος, 2022.
(Πηγή: "Εκδόσεις Κέδρος", 2022)