Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης

Μακρά πορεία προς τον Καπετάν Μιχάλη
Εκδότης:
Δρόμων
Έτος:
2001
ISBN:
9789608709904
Σελίδες:
731
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης
Τιμή εκδότη:€33,76
Η τιμή μας: €30,38
Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης
"Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης" αφορά, ασφαλώς, τη φιλοσοφική τοποθέτηση της συγγραφέως, ταυτόχρονα, όμως δίνει και μια άλλη διάσταση που καλύπτει την πορεία του στα μονοπάτια της σκέψης έως και την τελική του καταξίωση ως ύπαρξη.
Ο δυϊσμός του Καζαντζάκη, που εδώ υπερτονίζεται, του δίνει μεν το στίγμα του βαθιά σκεπτόμενου ανθρώπου αλλά και του χωρίς μεταφυσική υπαρξιακού όντος, που αφού καλλιεργηθεί στη διάσταση που τον χαρακτηρίζει περισσότερο και βρει τον πραγματικό του εαυτό, επιθυμεί να τον προσφέρει στην ανθρωπότητα.
Με αυτή την έννοια ανατρέπονται οι μέχρι τώρα μύθοι περί "καρεκλοκένταυρου" και μοναχικού τύπου και αναδύονται οι πραγματικές του ιδιότητες, που κατόπιν ψυχικής βασάνου έφερε στην επιφάνεια και τα ευρήματα τα θέτει προς χρήση του ανθρώπου, του πολύ απλού ανθρώπου και όχι του υπεράνθρωπου.
Κανονικά, τίτλος θα έπρεπε να είναι ο "άγνωστος Καζαντζάκης" γιατί ανατρέπονται πολλοί μύθοι και για τη ζωή και για το έργο του...
"Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης" είναι ένα βιβλίο ανατροπών και αλλαγών, που διεισδύει στη βαθύτερη προσωπικότητα του συγγραφέα, χωρίς το σημείο εκείνο που τον παρουσιάζει μόνο μεταφυσικό και εν πολλοίς μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του ανρθώπου. Εδώ παρουσιάζεται ένας Καζαντζάκης που υπηρετεί τη σκέψη και το Θεό χωρίς να εγκαταλείπει τον απλό καθημερινό άνθρωπο με τα μύρια όσα προβλήματά του...
Τίτλος βιβλίου:Ο υπαρξιακός Καζαντζάκης
Υπότιτλος βιβλίου:Μακρά πορεία προς τον Καπετάν Μιχάλη
Εκδότης:Δρόμων
Συντελεστές βιβλίου:Σταύρου, Μαίρη Π. (Συγγραφέας)
ISBN:9789608709904
Στοιχεία έκδοσης: 2001
Κατηγορίες:Γενικά Βιβλία > Μαρτυρίες - Βιογραφίες - Αυτοβιογραφίες - Ντοκουμέντα
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες