Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις

Εκδότης:
Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος:
2002
ISBN:
9789603016021
Σελίδες:
397
Εξώφυλλο:
Μαλακό
Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις
Τιμή εκδότη:€44,00
Η τιμή μας: €41,80
στο καλάθι
Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις
Ο Απόστολος Αιγυπτιάδης, ανώτερο τραπεζικό στέλεχος και διδάκτορας εμπορικού δικαίου του ΑΠΘ, ασχολείται με τις ενέγγυες πιστώσεις για περισσότερα από 20 χρόνια. Ως εκπαιδευτής τραπεζικών στελεχών σε θέματα διεθνούς εμπορίου στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ως εμπειρογνώμονας στα πλαίσια ειδικών επιτροπών του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου και της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών και ως συνεργάτης ερευνητικών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων του δημόσιου αλλά και του ιδιωτικού τομέα έχει αντιμετωπίσει σε βάθος το σύνολο των θεμάτων που αναφέρονται στην τραπεζική ενέγγυα πίστωση και τους κανόνες που τη διέπουν.
Συνεπώς, η προσέγγιση και ανάλυση των Ομοιόμορφων Κανόνων που περιέχεται στο βιβλίο γίνεται υπό δύο οπτικές γωνίες, του εμπορικού δικαίου και της τραπεζικής τεχνικής, συνδυασμένες με ισοβαρή τρόπο.
Η συνδυαστική αυτή προσέγγιση αποτελεί και μια από τις κύριες αρετές του βιβλίου. Επιτρέπει στον νομικό να αντιληφθεί και να προσεγγίσει το πλαίσιο λειτουργίας που επιβάλλει στην ενέγγυο πίστωση η παγιωμένη και διεθνής τραπεζική τεχνική, ενώ δίνει ταυτόχρονα τη δυνατότητα στο τραπεζικό στέλεχος να κατανοήσει το νομικό υπόβαθρο της λειτουργίας της πίστωσης και τα όρια που τίθενται από τους διεθνείς κανόνες και τα εθνικά δίκαια στην τραπεζική εργασία των ενεγγύων πιστώσεων.
Έτσι, το βιβλίο αποδεικνύεται εξίσου χρήσιμο στους νομικούς της πράξης, που διαθέτουν ένα αποτελεσματικό οδηγό πλοήγησης στους περίπλοκους μηχανισμούς των τραπεζικών διαδικασιών της ενέγγυας πίστωσης, αλλά και στον τραπεζικό κόσμο, που μπορεί να κατανοήσει καλύτερα τις πραγματικές δυνατότητες αλλά και τους περιορισμούς τους οποίους θέτουν οι Ομοιόμορφοι Κανόνες, αλλά και το ισχύον δίκαιο, στη λειτουργία των ενέγγυων πιστώσεων.
Τίτλος βιβλίου:Ομοιόμορφοι κανόνες και συνήθειες του διεθνούς εμπορικού επιμελητηρίου για τις ενέγγυες πιστώσεις
Εκδότης:Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Συντελεστές βιβλίου:Αιγυπτιάδης Απόστολος Α. (Συγγραφέας)
Κοτσίρης, Λάμπρος Ε. (Υπεύθυνος Σειράς)
ISBN:9789603016021
Σειρά εκδότη:Σύγχρονα Θέματα Εμπορικού Δικαίου
Στοιχεία έκδοσης: 2002
Κατηγορίες:Επιστήμες > Επιστήμες του Ανθρώπου > Δίκαιο
Δεν βρέθηκαν στοιχεία για τον συγγραφέα

Είδατε πρόσφατα:

Δωρεάν μεταφορικά
SMS info
Τηλεφωνικές παραγγελίες